Başkan Erdoğan'dan Atatürk Havalimanı açıklaması
Haber
18 Mayıs 2022 - Çarşamba 13:56 Bu haber 2829 kez okundu
 
Başkan Erdoğan'dan Atatürk Havalimanı açıklaması
Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesi tartışmalarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Mayıs'ta İstanbul'un fethinin Atatürk Havalimanı'nda kutlanacağını söyledi. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili de çok net mesajlar veren Erdoğan'ın gündeminde, muhalefetin SADAT çıkışı da vardı.
Türkiye Haberi
Başkan Erdoğan'dan Atatürk Havalimanı açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
19 Mayıs milletimizin şartların en zor olduğu dönemde bile kendi yolunu çizme iradesinin göstergesidir. Şanı, şerefi, gururu da milletimize aittir. Gazi Mustafa Kemal Paşa başta olmak üzere, şehitlerimizi, kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum.

BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ

 

Dünyada deniz üzerinde 5 tane havalimanı var. 2 tanesi bizim ülkemizde. Her ne kadar bazı gafiller bu havalimanına kulp takmaya kalksa da biz milletimizin sevincini gördük. Böyle bir açılış bizim için gurur verici oldu. 

2023 YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Ülkemiz için, bizim için 2023 bir final değil, yeni bir başlangıç olacaktır. Esasen AK Parti'nin kazandığı her seçim böyle bir başlangıçtır. 2023 seçimleri de büyük ve güçlü Türkiye'nin kilit taşı olacaktır. Türkiye'yi istikrarsızlık batağına sürükleme çabalarını sandığa gömdük, darbelere ve maşalarına cevabımızı 2018 seçimlerinde verdik.

YALAN, İFTİRA, YÜZSÜZLÜK...

Bölgemizde en çok sorun yaşadığımız devletlerden birinin başkanı Türkiye'de iktidarı değiştirmek için beraber çalıştıkları çevreler olduğunu söylemişti. Yalanı, iftirayı, tehdidi ve yüzsüzlüğü siyaset diye pazarlananların cesaretleri giderek artıyor.

HER SÖZÜN HESABINI VERECEKLER

 

CHP İstanbul İl Başkanı'nın cezasının onanmasının ardından bize bir saldırı başlattılar. Yargı kararları eleştirilebilir ama kişilik haklarına saldırı değil hukukun konusudur. Ettikleri her kem sözün iftiranın hesabını vereceklerdir. Burada bir kuyruk acıları var, o yüzden sağa sola saldırıyorlar.

SADAT İLE HİÇBİR ALAKAM YOK

SADAT 2012 yılında savunma alanında kurulan bir şirket. Sömürge altında kalmış devletlere ilişkin çalışmalar yapıyor. CHP'nin başındaki zat önünde bir sebep yokken binanın önüne gidiyor. Tüm kalbimle diyorum ki başaramayacaksınız. SADAT yöneticileri ile yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunun,  şu anda kullandığımız oluşum olduğunu söyleyecek kadar kadar terbiyesizleşiyor. Bay Kemal ne dersen de yalanla yatıp yalanla kalkıyorsun. Bu yalanların da tutmayacak.

YALAN RÜZGARI ESTİRİLİYOR

Atatürk Havalimanı'nda inşa edeceğimiz Millet Bahçesi'ne bin bir yalanla saldırmaya başladılar. İstanbul Havalimanı inşaatı başladığı günden beri kurgulanan bir yalan rüzgarı estiriliyor. Tüm darbecilerin demokrasimize yaptıklarını gizlemek için kullandıkları hep Atatürk ismi olmuştur. Burası 80 darbesine kadar Yeşilköy Havalimanı'ydı. Cumhuriyet döneminden tüm darbecilerin yaptıkları ihaneti gizlemek için kullandıkları en önemli araç hep Atatürk maskesi olmuştur. 12 Eylül darbecilerinin başı Evren de aynı yolu izleyerek Yeşilköy Havalimanı'nın ismini Atatürk yapmıştır. Bunların derdi Atatürk ismine sahip çıkmak değil. Bunların derdi Atatürk ismi olsaydı 'Kendilerine Atatürk'ün itleri' diyenlere hesap sorarlardı.

BİR PİST FAALİYETTE

Atatürk Havalimanı'nın bir pisti faaliyet göstermeye devam edecek. Atatürk Havalimanı'nın bir pisti oradaki hastaneye hizmet vermek ve ihtiyaç halinde kullanılmak üzere açık tutulmaktadır. Yeni havalimanımız ise tek kuruş milletin cebinden çıkmadan yapılmıştır. Milletin cebine para aktaran bir kaynak haline gelmiştir. Dünyanın en prestijli eserlerinden biri olan bu havalimanını itibarsızlaştırmaya çalışmak beyhudedir. Çevrecilik adına karşı çıkmaları garabet örneğidir.

BUGÜNE KADAR KAÇ MİLLET BAHÇESİ YAPTINIZ

Buradan sesleniyorum... Bugüne kadar kaç tane Millet Bahçesi yaptınız? Bize bunu gösterin... Buna itiraz edenin insanlığından şüphe etmek lazım.

O MAĞARADAKİLERDEN KURTUL

İzzetbegovic'in karargahına mağara diyen bu zata en güzel cevabı Boşnak kardeşlerimiz sandıkta verecek. Bay Kemal, Sen mağarada yaşayanlarla siyasi ortaklık yapıyorsun. Onlarla bu yola devam et. Ortaklığını sürdürdüğün o mağaradakilerin hali ortada. O mağaradakilerden kurtul, durumun iyi değil. Aşağılık kompleksi bunların kanlarına öyle bir işlemiş ki, geçmişi sömürü ile dolu Batı'ya hayranlık beslerler.

İSTANBUL'UN FETHİNİ ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KUTLAYACAĞIZ

Biz İstanbul ile birlikte 29 Mayıs'ta İstanbul fethini de Atatürk Havalimanı'nda  kutlayacağız. Bay Kemal istersen sen de gel. O gün de ağacı dikeceğiz, bahçenin temelini atacağız.

KİRLİ PLANIN PARÇASI

Son günlerde yaşanan Suriyeli sığınmacılar tartışması kirli planın parçasıdır. Bizi endişelendiren CHP'nin başındaki zatın aynı küçük siyaseti, ülkede kin ve nefret tohumları atma pahasına sürdürmektedir. Bu parti ülkemizin açık kapı politikasının yetersizliğinden, kalıcı çözüm arayışlarına girilmemesiden, bu insanların toplumsal hayata katılım gibi hizmetlerin verilememesinden söz ediyor. CHP'nin kin, nefret kokan sözlerine karşı çıkıyor mazlumların yanında yer alacağımızı söylüyoruz. Temsilcisi olduğumuz insani ve ahlaki duruş çemberi her vatandaşımızı kapsamaktadır. Bu çemberin dışında kalanlar da var. Darbeciler, vesayetçiler, terör örgütü destekçileri, ülke düşmanları bunun dışındadır. Geçmişte başka partilere oy vermiş olsa da bu hassasiyetleri paylaşan herkesi çizgimizin gerisinde görüyoruz. Bu yerli, milli, özgürlükçü, kapsayıcı duruşumuzu koruyacağız.

ÇOK BEDELLER ÖDEDİK, ÖDÜYORUZ

Ülkemizin içinde attığımız her adım gibi sınırlarımız dışındaki her politakamızı bu anlayışla belirtiyor ve uyguluyoruz. Bizim hassasiyetlerimizi anlamalarını ve saygı göstermelerini bekliyoruz. NATO'daki müttefiklerimizden tek beklentimiz Türkiye'nin kendi sınırlarını korumadaki çabalarını anlamaları. Bizim sınırları korumak gibi bir hassasiyetimiz var. Çok bedeller ödedik, ödüyoruz. PKK ve DEAŞ'ın sınırımıza dayandığı günlerde hava savunma sistemlerinin sökülüp götürüldüğü günleri unutmadık.

NATO'YU GÜVENSİZ HALE GETİRMEYE 'EVET' DİYEMEYİZ

Bugün de ittifakın faaliyetlerine en büyük desteği veren ülkelerin başında geliyoruz. NATO'nun genişlemesi bize saygı oranında anlamlı. PKK'ya en büyük desteği verip, bizden anlayış beklemek tutarsızlıktır. Siz teröristleri bize vermeyeceksiniz, kalkıp bizden NATO üyeliğini isteyeceksiniz... Biz NATO'yu güvensiz hale getirmeye 'evet' demeyiz. Bu yanlış bir kere Yunanistan'la yapıldı. Yılan sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Pazartesi günü gelmek istiyorlarmış. Boşuna yorulmasınlar, tavır ortada.. Terör örgütleri İsveç'te hala yürüyor. Bunlara her türlü desteği kendileriyle uzun uzadıya konuştuğumuz halde vermeye devam ediyorlar.

 

BUNLAR NATO'NUN ORTAĞI DEĞİL MİYDİ?

Türkiye'nin 2016 yılından beri uyguladığı güvenlik stratejisi bulunuyor. Reyhanlı'dan Şemdinli'ye kadar coğrafyanın durumuna göre değişmekle birlikte 30 km derinlikte güvenlik hattı oluşturuyoruz. Türkiye'nin terörle, göçle, mezhep ve köken ayrımcılığı tuzağıyla hedeflerinden uzaklaştırılmasına izin veremeyiz. Bu ülkelere verilen paralar açık net ortada. Yüz milyonlarca avroyu bunlara veriyorlar, terör örgütü palazlansın diye. Binlerce TIR silah, araç gereç Türkiye'deki terör örgütlerine gönderilmedi mi? Bunlar NATO ortağı değil miydi? Bu delikten bir daha sokulmayacağız. Güvenlik bölgelerinin önemli kısmını tamamladık. Kalan kısımlarla çalışmaları hayata geçirmekte kararlıyız.

NATO'DAKİ MÜTTEFİKLERE SESLENİYORUM

Buradan hem bölgede etki sahibi ülkelere hem de NATO'daki müttefiklere sesleniyorum; gelin Türkiye'nin haklı, meşru harekatlarına destek verin, ayağımıza çelme takmaya çalışmayın. Biz müttefiklerimizden farklı olarak demokrasi ve güvenlik operasyonlarımızı hiçbir masumun saçının teline zarar vermeden yürütüyoruz. Zaten aksi bir durum olsaydı dünyayı başımıza yıkarlardı.

1 MİLYON KİŞİYİ BARINDIRACAK ŞEHİRLER KURUYORUZ

500 bin Suriyelinin kendi topraklarına dönüşünü sağladık. Briket evlerle sınırlarımız ötesinde ailelere daha insani şartlara sahip yerler yapıyoruz. Uluslararası kuruluşların desteğiyle eğitimden sağlığa, sanayinden tarıma 1 milyon kişiyi barındıracak şehirler kuruyoruz.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Erdoğan'dan, Atatürk, Havalimanı, açıklaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı