Başkan Erdoğan'dan üretim çağrısı
Haber
21 Aralık 2021 - Salı 00:31 Bu haber 2469 kez okundu
 
Başkan Erdoğan'dan üretim çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizin muhtemel getirisine Türk lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak yeni bir aracın devreye alınacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parası, finansa erişimi olan herkesi yatırıma, üretime davet ediyorum" çağrısında bulundu.
Türkiye Haberi
Başkan Erdoğan'dan üretim çağrısı

 Cumhur başkanlığı Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunulacağını belirten Erdoğan, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak" dedi.

Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalara doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verileceğini belirten Cumhurbaşkanı, şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajın da yüzde 10'a indirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bireysel emeklilik sisteminin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranının yüzde 5 daha arttırılarak yüzde 30'a çıkartılacağını ifade etti.

'YASTIK ALTINDAKİ ALTINI EKONOMİYE KAZANDIRMAK İÇİN ARAÇLAR GELİŞTİRİLECEK'

Yastık altında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin ton altın bulunduğunu belirten Erdoğan, "Yastık altındaki altının ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirilecek." dedi.

'MEMURLAR VERGİ MUAFİYETİNE DAHİL EDİLECEK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaşların asgari ücret kadarki miktarından damga ve gelir vergisi alınmamasına memurların da dahil edileceğini, fiilen aldıkları ücretlerin artmasının sağlanacağını açıkladı.

'ENFLASYONUN NASIL DÜŞMEYE BAŞLADIĞINI GÖRECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizdeki indirimle beraber, birkaç ay sonra enflasyon nasıl düşmeye başlayacak bunu hep beraber yaşayacağız." dedi.

'ARTIK BU ÜLKE İTHALAT CENNETİ OLMAYACAK'

Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük geri adım atmaya niyeti ve ihtiyacı olmadığını ifade eden Erdoğan,

"Artık bu ülke yüksek faizle parasına para katanların cenneti olmayacak artık bu ülke ithalat cenneti olmayacak. Artık bu ülke sıcak para hülyasıyla avutulup, ekonomisi asıl ihtiyaç duyduğu atılımlardan uzak tutulan bir ülke olmayacak." dedi.

'ALNINI KARIŞLARIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankasından kredi çekip dövize yatırarak paradan para kazanmaya çalışanlara sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Kamu bankasından krediyi alıp bunu başka yere aktarmak suretiyle paradan para kazanma yoluna, yöntemlerine başvuranların alnını karışlarız." dedi.

'ERKEN SEÇİM RÜYA'

TÜSİAD'A seslenen Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan Bay Kemal'le bir araya gelip erken seçim konuşuyorsunuz. Boşuna sayıklamayın, bunlar rüya. Haziran 2023'ü bekleyeceksiniz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÜRETİM ÇAĞRISI

Parası, finansa erişimi olan herkesi yatırıma, üretime davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ekonomide sınıf atlayacaksa harekete geçmenin tam vaktidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her kim kur spekülasyonu, fahiş fiyat ve faiz baskısıyla ülkemizi geçerliliği kalmamış ekonomi modelleriyle yolundan döndürebileceğini sanıyorsa yanılıyor." ifadelerini kullandı.

BURS VE KREDİ NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılında öğrencilere verilen burs ve kredilerin ne kadar olacağını açıkladı. 2022 yılında burs ve krediler, lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2550 liraya

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Erdoğan'dan, üretim, çağrısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı