Bir nefes..
Haber
02 Ocak 2022 - Pazar 17:48 Bu haber 2245 kez okundu
 
Bir nefes..
Gazeteci- Yazar Engin Arıcan yazdı..
Türkiye Haberi
Bir nefes..

Tam yılbaşı arifesinde elektrikten, doğal gaza, köprüden, oto yollara, akaryakıttan, ulaşıma yaşanan zam yağmuru vatandaşın huzurunu ve ağzının bir anda bozdu..

Vatandaş, yeni yılı karşılamayı bıraktı, elde kağıt-kalem alınmış zam kararlarının nasıl göğüslenip altından kalkılacağının hesabını yapmaya başladı..

İster kamu ister özel sektörden gelsin, zamların kabul edilebilir hoş bir yanı yok.! Bu ülkede faizin, döviz kurunun, enflasyonun, hayat pahalılığının vatandaşın huzuru ve geleceği için belini kırmak ve kader olmaktan çıkartmak ne kadar elzem ise ‘zamlı yaşamanın’ belini kırmak da bir o kadar elzem..!

Akaryakıtı, bakım ve sigorta, vergisiyle araç sahibi olmak, ARTIK, alt-orta gelirli vatandaş için  zul  ve lüx oldu..! Elektrik zamlarından sonra vatandaş evindeki, iş yerindeki ampullerini sayıyor ve olay, tasarruftan çıktı, ampul adına ne varsa söküyor. Doğal gaz zamlarından sonra vatandaş konut ve sitelerinde, mahallelerinde ekonomik ısınmanın çaresini buldu, soba kurup, odun-kömür taşıyor.. Döviz ve faizlere yönelik operasyona, iğneden ipliğe yaşanan fahiş fiyat uygulamalarına iktidar ‘dur’ demesine karşın, dalga geçilircesine, artan fiyatlar üzerinden adeta tüketiciyle dalga geçiliyor.

Asgari ücret zammı çoktan eridi.. Bir ekmek,3 TL. oldu..!

Zamlar ve hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı üzerinden iktidarı sıkıştırmaya çalışan muhalefet partileri, iktidarda oldukları büyükşehir ve ilçe belediyelerinde ulaşımdan suya kadar tüm hizmetlerine zam üstüne zam yapıyor. Dinime küfreden Müslüman olsa, misali..!

Örnek olarak sunacağımız ortada bir yerel yönetim yok..!

Vatandaş bunaldı, kızgın, öfkeli ve tepkili.. Yeni yılın neşesini, mutluluğunu kara bulutlar gölgeledi. Özellikle zamların, yılbaşı günü ile örtüştürülmesine hiçbir anlam veremiyor.. Zamların zamanlaması kötü mü, kötü.!

Vatandaşın gözü, Başkan Erdoğan da.. Aralık ayında yaşanan kabusu bir gecede ters yüz eden Başkan Erdoğan’ın bu yıllanmış  zam döngüsünü de ‘kader’ olmaktan çıkartıp, milyonlara ‘bir nefes’ vermesini, oynanan zam oyununu da bozması  bekleniyor..

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bir, nefes..,
Yorumlar
Haber Yazılımı