Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna temasları sürüyor
Haber
03 Şubat 2022 - Perşembe 16:42 Bu haber 3011 kez okundu
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna temasları sürüyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi Onuncu Toplantısı’na katılmak üzere Ukrayna’ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından Marinskiy Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Törenin ardından Erdoğan ve Zelenskiy ikili görüşmeye geçti.
Türkiye Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna temasları sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret düzenlediği Ukrayna’da temaslarına başladı. Vladimir Zelenskiy’nin daveti üzerine, Türkiye ile Ukrayna arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in Onuncu Toplantısı’na katılmak amacıyla Ukrayna’ya gelen Erdoğan, ilk olarak İkinci Dünya Savaşı’nda ölenlerin anısına yapılan Meçhul Asker Anıtı’na çelenk bıraktı.

 

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna’da resmi törenle karşılandı

 

RESMİ TÖREN

Daha sonra Mariyinsky Sarayı’na geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Vladimir Zelenskiy tarafından resmi törenle karşılandı. İki ülke milli marşlarının okunduğu törende Erdoğan, daha sonra karşılama kıtasını selamladı. Karşılıklı heyetlerin tanıtıldığı törenin ardından Erdoğan ve Zelenskiy daha sonra, ikili görüşmeye geçti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna’da resmi törenle karşılandı


MASADAKİ KONULAR

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, iki ülke arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Onuncu Toplantısına katılacak. Toplantıda, stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi imkânları ele alınacak, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacak.

ORTAK BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Toplantının ardından iki liderin ortak basın toplantısı gerçekleştirmesi bekleniyor. Konsey toplantısından sonra çeşitli alanlarda her iki ülkenin ilgili bakanlarının katılımıyla imza töreni yapılacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna’da resmi törenle karşılandı
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı, Erdoğan, Ukrayna, temasları, sürüyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı