HDPKK'dan Alevilere dönük yeni atraksiyonlar
Haber
07 Ekim 2022 - Cuma 16:53 Bu haber 1766 kez okundu
 
HDPKK'dan Alevilere dönük yeni atraksiyonlar
HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, Alevilere ‘Kobani Davası’na sahip çıkma çağrısı yaptı. Alevi önderleri Hasan Karasoy ve Ali Timurtaş Özmen, “Alevi toplumunun mevzilendikleri alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyetidir.” yanıtını verdi.
Türkiye Haberi
HDPKK'dan Alevilere dönük yeni atraksiyonlar

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, Alevileri, 6-8 Ekim 2014'te HDP’nin iç savaş çağrısıyla halkı sokaklara döktüğü ve 37 yurttaşımızın hayatını kaybettiği olaylara ilişkin açılan ‘Kobani Davası’na sahip çıkmaya çağırdı. Kenanoğlu, Alevi kurumlarından bir haftayı ‘Kobani Haftası’ ilan etmelerini istedi. Çağrıya eski Pir Sultan Abdal Derneği Antalya Şube Başkanı Hasan Karasoy ve Serçeşme Vakfı ve Ocakzadeler Meclisi Sözcüsü Ali Timurtaş Özmen, “Mevzimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti!..” sözleriyle yanıt verdi.

Merkezi Almanya’da bulunan, PKK/HDP’ye yakın Alevi kurumlarının bir kanalına çıkan Ali Kenanoğlu, Alevi kurumlarına şöyle seslendi: “IŞİD’in listesinde Alevi inanç kurumlarına yönelik saldırı planları olduğunu daha önce kamuoyunda konuşmuştuk. Kobani Davası’na Alevi kurumlarının ilgisizliğini ifade etmek isterim. Şöyle bir şeyi arzu ederim. Örneğin Alevi kurumlarının bir haftayı Kobani Haftası yapıp, 4 gün süren dava (duruşma) var, IŞİD’i lanetlemeleri, IŞİD’e karşı mücadele edenleri, IŞİD’i yenilgiye uğratanları desteklediği için ya da buna karşı protesto oluşturduğu için yargılanan insanlara destek olmalarını, davayı izlemek açısından yapmalarını beklerim. Çok anlamlı olur.”

 

 

‘HDP HER YOLU DENİYOR’

Alevi önderleri ise HDP’nin çağrısına karşılık “Yakamızı bırakın!” dedi.

Serçeşme Vakfı ve Ocakzadeler Meclisi Sözcüsü Ali Timurtaş Özmen şu açıklamayı yaptı:

 “Bu tür açıklama yapanları gördükçe artık şundan eminim: Alevi toplumunu ve Alevi inanç önderlerini HDP anlayışının içine çekmek için bu sözler temcid pilavı gibi sistematik olarak gündemde tutuluyor. Bir yandan Alevi örgütlerinin söylemleri diğer yandan da HDP’li siyasetçilerin açıklamaları bu hedeflerine ulaşmak için her yolu denediklerini gösteriyor.

 

 

“Anlamaya çalıştığım ise böyle yapmakla asıl hedefledikleri ne? Türkiye çok zorlu günlerden geçerken içeriden de bizi ayrıştırmayı amaç edinen açıklamalar yapılması birliğimize ve dirliğimize zarar verebilir. Alevi toplumunun ve Alevi inanç önderlerinin mevzilendikleri alan ve duruşları bellidir: Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti!.. Artık Alevilerin yakasını bırakın.”

DERNEKLERİ ELE GEÇİRME PLANI

Eski Pir Sultan Abdal Derneği Antalya Şube Başkanı ve şu anki yöneticisi Hasan Karasoy da HDP’nin Alevi derneklerine karşı bir projesinin olduğuna dikkat çekti:

“HDP uzun bir zaman önce ‘Alevi derneklerinin içine girin. Yönetimlerini ele geçirin’ diye bir karar aldı. Antalya’da da HDP Milletvekili Kenan Bülbül var. Burada ‘Kürtler mücadele ediyor, eziliyor. Aleviler de mücadele ediyor ve eziliyor. O zaman güçlerimizi birleştirelim ve mücadele edelim' gibi bir çağrıda bulundu. Dersim konferansında da Atatürk’e dil uzattı. Yani bunların Alevilere karşı bir projeleri var; Alevi derneklerinin içine girip yönetimlerini ele geçirerek HDP çizgisine getirmeye çalışıyorlar. Tabi bu programı derneklerdeki kendilerine yakın kişilerle yürütmeye çalışıyorlar. Alevi toplumuna ulaşma şansları yok. Çünkü Alevi toplumu duyarlı bir toplum. Alevi toplumu Cumhuriyetçi ve Atatürk’ün yolunda giden bir toplum. Halk bazında başarı şansları olmadığı için dernekler üzerinden yapmaya çalışıyorlar.

'ALEVİLER HDP'Yİ EMPERYALİZMİN GÜDÜMÜNDE GÖRÜYOR'

“Kobani ile ilgili mesele de aynı kapıya çıkıyor. HDP gerileme içerisine girdiği için bazı kurumları yanlarına almaya çalışıyorlar ama yine başarı şansları yok. Çünkü Alevi toplumu HDP’ye katil ve vatan haini gözüyle bakıyor. Alevilerin yüzde 90’ı HDP’yi emperyalizmin güdümünde ve Amerika’nın uşağı olarak görüyor. Bizler Anadolu’nun her yerine giderek toplantılara katılıyoruz ve Alevi toplumunun nabzını çok iyi ölçüyoruz.

 

 

MİLLETVEKİLİ YAPMA VAADİ

“Çatışmalarda çocuk ve kadınları öne koydukları gibi, haklı talepleri olan Alevileri de öne koymaya çalışıyorlar. Alevi toplumu ile birleşmiş imajı veriyorlar. Sizi milletvekili yapacağız diye kandırdıkları kişilerden de destek alıyorlar. Aleviler bu tür söylemlere aldanmaz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: HDPKK'dan, Alevilere, dönük, yeni, atraksiyonlar,
Yorumlar
Haber Yazılımı