ŞAİR, ÖYKÜ YAZARI SEVİM YAZAR’I YİTİRDİK
Haber
22 Mart 2022 - Salı 02:05 Bu haber 2627 kez okundu
 
ŞAİR, ÖYKÜ YAZARI SEVİM YAZAR’I YİTİRDİK
TYS üyesi Balıkesir doğumlu Şair ve Öykü yazarının vefatı dolayısıyla Basın açıklaması yayınladı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
Türkiye Haberi
ŞAİR, ÖYKÜ YAZARI SEVİM YAZAR’I YİTİRDİK

“Radyodaki Şarkı” adlı şiirinde “Aydınlık bir yol çizmiştim/ Üşüyorum bu kentte” diyen değerli üyemiz Sevim Yazar’ı yitirmenin üzüntüsü içindeyiz.

Sevim Yazar, 1932'de Balıkesir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya-Fizik Bölümünü bitirdi. Karabük Demir Çelik İşletmelerinde kimyager olarak çalıştı. İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümünde doktorasını tamamladıktan sonra   İTÜ Maçka Teknik Okulu ve Yıldız Üniversitesinde çalıştı. Yurt dışında da çeşitli kurumlarda görev aldı.

Sevim Yazar’ın yayımlanmış kitapları şunlardır: Maviliklere El Etmek (öykü, 2001), Dar Sokaklardaki Düşler (öykü, 2003), Gümüş Balıklarında Gözlerin (şiir, 2006), İki Bardak Limonata (öykü, 2006), Dalgakıranda Konser (şiir, 2011), Çekmecedeki Yüzük (öykü, 2014), Sözcükleri Verdim Dalgalara (öykü, 2016).

 

Sevim Yazar, 22 Mart Salı Günü, Küçükyalı Merkez Camisinde 15:30’da yapılacak törenle son yolculuğuna uğurlanacaktır. Yakınları başta olmak üzere dostlarına ve şair, yazar arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ŞAİR,, ÖYKÜ, YAZARI, SEVİM, YAZAR’I, YİTİRDİK,
Yorumlar
Haber Yazılımı