Siyaset kirli..Hem de çok kirli..!
Haber
22 Ekim 2022 - Cumartesi 14:53 Bu haber 1621 kez okundu
 
Siyaset kirli..Hem de çok kirli..!
Ümit Özdağ'ın FETÖ ile olan temasları deşifre oldu. FETÖ'cü Emre Uslu'nun 'açıklarım' tehdidi üzerine Özdağ, Zaman gazetesinin askeri basın toplantılarına çağrılması için Önder Aytaç'la görüştüğünü söyledi. Aytaç da devreye girdi, sordu: Neden konuşmalarımızın sadece çok küçük bir kısmını yazdın?
Siyaset Haberi
Siyaset kirli..Hem de çok kirli..!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, FETÖ’cülerle görüştüğünü ve pazarlık yaptığını açıkladı. Twitter’da firari FETÖ’cülerle tartışmaya giren Özdağ, Zaman gazetesinin Genelkurmay toplantılarına alınması için pazarlık yaptığını açıkladı. Firari FETÖ’cü Önder Aytaç da Özdağ’ın kendisiyle Gülen adına görüşme talebinde bulunduğunu, Özdağ ile defalarca görüştüğünü belirtti.

SOSYAL MEDYADA BİRBİRLERİNE GİRDİLER
ABD’de yaşayan FETÖ firarisi Hakan Şükür’ün “Zafer Partisi ve Muharrem İnce’ninki dışında birçok partiye oy verebilirim. Hepsine değil ama o ikisine kesinlikle vermem.” dediği videoyu önceki akşam paylaşan Ümit Özdağ, “Sen bu ülkeden kaçan alçak bir teröristsin. Ellerin kanlı. Zafer Partisi’nin senin oyuna ihtiyacı yok. Üstelik F. Gülen gibi yalancısın. Sen AKP’de iken Ben Ergenekon zanlısıydım. Bana nasıl baktıklarını bilirim. Sen depremde ölen eski eşinin cenazesine gitmemiş bir yaratıksın.” diyerek tepki gösterdi. Firari FETÖ’cü Emre Uslu da “Ya yeter bu kadar takiye fazla.  Ey Ümit Özdağ Cemaatten kimlerle ne pazarlığı yaptığını açıklaman için sana 3 gün veriyorum. Açıklamazsan ben açıklayacağım” sözleriyle Özdağ’ın FETÖ’cülerle görüştüğünü söyledi. Uslu’ya yanıt vererek görüşme yaptığını itiraf eden Özdağ, “Hemen açıkla Emre Uslu. Bir dakika durma. Niye 3 gün bekliyorsun? Neyin pazarlığını yapmışım hemen 1 saniye durmadan açıkla.” dedi. Bunun üzerine Uslu da “Hay hay, Önder Aytaç ile herhangi bir yerde buluştunuz konuştunuz mu? Önder Aytaç’a soralım. Detayları sizler anlatın.” ifadelerini kullandı.

‘ZAMAN TOPLANTILARA DAVET EDİLSİN’
Bunun üzerine Özdağ da görüşmeyi aktararak şunları söyledi:

“Türk Ordusuna saldırıları durdurun. Karşılığında Genelkurmay Zaman gazetesi toplantılarına davet etsin dedim. Aytaç da 'Genelkurmay, Zaman gazetesini basın açıklamalarına davet etsin saldırıları durduralım' dedi. Şimdi Gülen’in benim hakkımda 2011’de verdiği emri açıklayayım mı?

“2011’de seçimler sırasında F. Gülen’in bana karşı hangi komplonun kurulması emrini verdiğini ve hangi yalanları söylediğini yarın Pensilvanya Notlarından aktaracağım. Havlamasını bilmeyen it sürüye kurt getirirmiş. Evet, F. Gülen yalancı. Emre Uslu buna delirmiş.

“Yarına kadar beklemeyelim. Gülen şöyle diyor: ‘Devlet giderse onun yerine o Ümit’in gelmesi söz konusu ise onu engellemek lazım. O ateist birisi. Küstah, ulusalcı. (Burada Gülen MHP içinde destekledikleri ismi açıklıyor.) Ümit ihtimal dahilinde çok televizyonlara çıkıyor.’

“Devam edelim: ‘PKK bağlantıları eleştirilebilir, o mevzu derinleştirilebilir. Bir yönüyle o kefere o fecereyi birbirine düşürmek lazım. Onun devri risaletpenahi de misali de var. Hendekte yapıyorlar. İbni Nuayim gibi. Şimdi o karakterde birini bulup yaptırmak lazım.’ “Bundan sonra başka isimlerin değerlendirmesi yapılıyor. Onlara girmeyelim. Özetle, ben Gülen’in dediği gibi ateist değilim. Müslümanım. Kainatın imamı olduğunu iddia eden birisi benim ateist olduğumu söylüyorsa, yalancının tekidir. Türk devleti/Milleti’nin düşmanı olması dışında”

‘TALEP ÖZDAĞ’DAN GELDİ’
Firari FETÖ’cü Önder Aytaç da tartışmaya girdi. Aytaç, görüşme talebinin Özdağ’dan geldiğini ve defalarca kez görüştüklerini şöyle ifade etti:

“Evet görüştük. Zaman zaman da konuşur görüşürdük Ümit Hoca ile ortak çıktığımız TV tartışma programlarında vs. Ben Hocaefendi adına diye görüşmek istedi benimle talep Ümit Özdağ'dan geldi bana. O da dönemin …. başkanı adına görüşmek istediğini ifade etmişti.

“Ümit Özdağ ile Ankara kalede tarihi bir restorantta, Beyaz TV’de program kulislerinde, Ankara’da havalimanına giderken defaatle görüşmelerimiz oldu. Hatta bir defasında ‘Allah göstermesin bir  kaza olsa bir ulusalcı ile bir cemaatten insan aynı arabada’ deyip kahkahalarla gülmüşüzdür.

“Merhum Muzaffer Özdağ oğlu Ümit Özdağ hocam

1. Neden özellikle Aysal Aytaç’ın oğlu ile konuşmak istediniz?

2. Konuştuğumuz konularla ilgili neden sadece çok küçük bir kısmı yazdınız?

3. Devlet Bahçeli o dönemdeki sonrasında gelecek genelkurmay başkanları ile ilgili vs.”

TWİTTER’DAKİ MESAJLAŞMALAR


Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ ile Emre Uslu’nun yıllar önce Twitter üzerinden birden fazla kez mesajlaştığı ortaya çıktı. 14 Şubat 2013’te 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü için bir makale yazan Özdağ’a yanıt veren Emre Uslu, “Ümit Özdağ kaçırılan polis asker ve kaymakam Kenan Erenoğlu’nu hatırlatır mısınız hocam takipçilerinize Kenan Erenoğlu yazıp twit atarmısınız” ifadelerini kullandı. İkilinin 16 Nisan 2013’te de açıktan yazıştığı ortaya çıktı. Uslu’nun “Bu aralar Ümit Özdağ'a selam versek sürece zarar vermiş olur muyuz?” tivitine Özdağ, “Emre Uslu şimdi gördüm umarım Başbakan görmez” şeklinde yanıt vermişti.

4 Mayıs 2013’te tivit atan Özdağ, Enstitü’nün Mayıs 2013 sayısı için yazdığı makalede Emre Uslu’nun bir makalesini incelediğini belirtti. Ayrıca Uslu’nun 1 Temmuz 2015’te attığı bir tivitte Özdağ’a “AKP’ye sunduğunuz Meclis başkanlığı için yürekten tebrikler sn vekillerim Lütfü Türkkan ve Ümit Özdağ” diyerek tepki gösterdiği de görüldü.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Siyaset, kirli..Hem, de, çok, kirli..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı