TTB Başkanı Fincancı'ya FETÖ ile PKK sahip çıktı
Haber
28 Ekim 2022 - Cuma 12:46 Bu haber 1657 kez okundu
 
TTB Başkanı Fincancı'ya FETÖ ile PKK sahip çıktı
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, "terör örgütü propagandası" suçundan sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.
Siyaset Haberi
TTB Başkanı Fincancı'ya FETÖ ile PKK sahip çıktı

TSK'ne attığı kimyasal silah iftirası nedeniyle gözaltına alınan Türk Tabipleri Biriği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. Savcılık, Fincancı’nın PKK’nın yayın organı Medya Haber TV yayınına bağlanarak terör örgütü propagandası yapmak suçunu işlediği gerekçesi ile tutuklanmasını istedi.

İstanbul Kadıköy'deki evinde önceki gün gözaltına alındıktan sonra Ankara'ya getirilen Fincancı Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcıya ifade veren şüpheli Fincancı, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, mahkemeye sevk yazısında, Fincancı’yla ilgili PKK’nın yayın organındaki görüntülere işaret etti.

 

 

‘TTB BAŞKANI SIFATINI KULLANDI’

Fincancı’nın Türk Tabipleri Birliği Başkanı sıfatını kullanarak terör örgütü propagandası yaptığı vurgulandı. Sevk yazısında şu ifadeler yer aldı:

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi başkanı unvanını da kullanmak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kendisine yasal olarak vermiş olduğu resmi bir unvanı PKK silahlı terör örgütünün basın yayın araçlarından biri olan Medya Haber TV'de kullanmak suretiyle terör örgütü propagandasında paylaştığı, (…) Söz konusu canlı bağlantı ekran görüntülerinde PKK silahlı terör örgütü üyelerinin çok sayıda resminin bulunduğu, söz konusu örgüt üyelerinin arka fondaki yazı kapsamında Irak'ın kuzey bölgesindeki Zap kesiminde Türk Silahlı Kuvvetlerince etkisiz hale getirildiğinin anlaşıldığı ancak bunun örgütsel saikle ve propaganda yapmak kastıyla ‘Zap'ta kimyasal silahla gerillalar katledildi.’ şeklinde arka fon resminin bulunduğu, PKK silahlı terör örgütünün canlı yayında, ana haberde spiker tarafından propagandasının yapıldığını bildiği halde canlı bağlantı yapmak suretiyle…”

VİDEODAN TEŞHİS OLMAZ!

Savcılık, Fincancı’nın adli tıp uzmanı sıfatıyla uyumsuz açıklamalarda bulunduğuna da dikkat çekti: “Kaynağı belirsiz bir video üzerinden tıbbi teşhis ve tanı koyduğu, ancak yine benzer şekilde insan hakları, IPPNW, Minesota Protokolü şeklinde uluslararası kurum, kuruluş ve belgelere atıf yapmak suretiyle olay yerine gidilmek suretiyle gerekli incelemelere izin verilmesi şeklinde canlı bağlantıda beyanlarda bulunduğu, Şüphelinin hem olay yerine gitmeksizin nerede, ne şekilde çekildiği belli olmayan ve terör örgütü propagandası yapmak saikiyle servis edilmiş bir videonun sadece izlenmek suretiyle ‘toksik, kimyasal, zehirli gazlar kullanılmış’ şeklinde açıklama yaptığı, Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı olarak ulusal düzeyde ve resmi bir sıfat ile gayri resmi bir haber kanalına canlı bağlantı yapmak suretiyle bulunduğu makamı, mesleki konumu ve propaganda faaliyetini somut olarak soruşturma dosyası kapsamında tespit edildiği…”

 

 

Fincancı’nın savunucusu FETÖ ve HDP

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada “Fincancı Türkiye’nin onurudur.” dedi. Tutuklandığı dakikalarda FETÖ’nün firari elamanı Emre Uslu, sosyal medya hesabında kimyasal iftirayı bir kere daha dillendirdi.

TÜRKİYE’NİN ONURUYMUŞ!

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasını eleştirmesi ve HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç'un ise "Fincancı Türkiye'nin onurudur." sözlerini sarf etmesi, TBMM Genel Kurulunda tartışmaya neden oldu.

Genel Kurulda ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin maddeleri üzerinde görüşmeler sırasında konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Fincancı’ya yönelik soruşturmayla ilgili, “Bunlar FETÖ taktiğidir. Hala kripto FETÖ'cüler arıyorsunuz ya, bu operasyonları yapanlara bakın, bu bilgileri Cumhurbaşkanı'nın ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın önüne koyanlara bakın." ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, “TTB Başkanının evinde otomatik silah mermisinin ne işi var? Adli tıpçı olması evde otomatik silah mermisini haklı çıkarır mı?" dedi.

 

 

FETÖ DE DIŞ MÜDAHALE İSTİYOR

FETÖ’nün firari elamanı Emre Uslu da, Fincancı’nın tutuklanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şebnem Korur Fincancı’yı tutuklamışlar ama biz halen -KRG bölgesinde bağımsız gözlemcilere izin verilmediği için- kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını bilmiyoruz. Kimyasal silah kullanmadıysanız -ki ben de kullanılmadığına inanıyorum- bu örtme çabası neyin çabası?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: TTB, Başkanı, Fincancı'ya, FETÖ, ile, PKK, sahip, çıktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı