Türkiye ilk milli turbofan motoru üretti
Haber
26 Ekim 2022 - Çarşamba 09:57 Bu haber 1670 kez okundu
 
Türkiye ilk milli turbofan motoru üretti
Türkiye'nin ilk milli turbofan motorunu üretti.
Türkiye Haberi
Türkiye  ilk milli turbofan motoru üretti

876 firması ve 24 üniversitesiyle Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul’un düzenlediği SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, kapılarını açtı.

Fuarda çok sayıda ürün sergilenirken Türkiye’nin ilk milli turbofan motoru da TEI standın da yerini aldı.

TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, milliyet.com.tr'den Sercan Dinç'e önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Akşit'in açıklamaları;

Türkiye'nin ilk büyük ölçekli turbofan motoru. Bu aslında teknoloji olarak bir askeri turbofan motoru. Yolcu uçakları da bir turbofan ama yüksek bypass oranında bir turbofan. İkisi de jet motoru...

TÜRKİYE'DE GELİŞTİRİLMİŞ EN GÜÇLÜ MOTOR

Turbofandan kastettiğimiz motorun ön tarafında iki kademe fan dediğimiz düşük basınç kompresörü de algılayabileceğimiz bir fan kademeleri var. Bunlar havayı motora doğru üflerken ciddi bir kısmı motorun dışından direkt arkaya gönderiyor. Bir kısmı da içeriye veriyor.

Aslında Türkiye'de geliştirilmiş en güçlü motor. Toplamda motorumuz bu haliyle 6 bin litre itki sağlıyor. Bu haliyle derken bu normal bir turbofan motoru alt yakıcısız. Bir de bunun egzos kısmına alt yakıcı ekleme çalışmamız devam ediyor. İnşallah yakın bir zaman onun da eklenmiş haliyle o TF10000 olacak. Yaklaşık 9800-10000 libre sınıfına çıkacak. Onun ilgili de çalışmamız devam ediyor.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye, , ilk, milli, turbofan, motoru, üretti,
Yorumlar
Haber Yazılımı