Ülke ve toprak aynı.! Bugün petrol nasıl bulunuyor..?
Haber
12 Aralık 2021 - Pazar 15:40 Bu haber 3152 kez okundu
 
Ülke ve toprak aynı.! Bugün petrol nasıl bulunuyor..?
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Türkiye-Suriye sınırında gerçekleştirdiği ağır petrol keşfi, Mardin'de sevinçle karşılandı.
Türkiye Haberi
Ülke ve toprak aynı.! Bugün petrol nasıl bulunuyor..?

 

TPAO'nun, Mardin'in Nusaybin ilçesinin 32 kilometre doğusunda Suriye sınırına yaklaşık 3,5 kilometre mesafede yer alan Günyurdu-1 kuyusunda 35 gün süren sondaj çalışmaları sonucunda 1310 metre derinlikte 11,8 gravitede ağır petrol keşfinin ardından 9 Aralık'ta başlayan üretim testleri devam ediyor.

Nusaybin ilçesindeki Günyurdu-1 kuyusu, Suriye sınıra 3 kilometre mesafede yer alırken, bölgede 35 gün boyunca yapılan sondaj çalışmasının ardından 1.310 metre derinlikte petrole ulaşıldı. Yapılan testlerde petrolün derecesi ise 11,8 olduğu tespit edildi. Kuyunun bulunduğu köydeki vatandaşlar, yeni petrolün bulunmasından dolayı sevinçli. Vatandaşlar, bölgede petrol arama çalışmalarının arttırılmasını istiyor.

Petrol aramasının kendi arazilerinde yapıldığını belirten İkiztepe Köyü Muhtarı Mehmet Latif Yenigün, "Bu sene yeni, birkaç ay petrol çalışması vardı. Günyurdu-1 kuyu ve aynı zamanda bizim arazinin içinde sondaj çalışması yapıldı. Bir buçuk ay çalıştıktan sonra yanlarına gittiğimde bana dediler ki yaklaşık 1400 metreden iyi petrol çıktı. Böyle deyince tabi ki biz, ben bir köy halkı muhtarı olarak köy namına şükrettim ve sevindim. Bizim ülkede petrol çıkınca tabi ki ülke itibari ile çok sevindik. En son yanlarına gittiğimde köy halkı namına şükranlarımı sundum. İşte bizim köyümüzde de petrol çıktı" şeklinde konuştu.

Yenigün, çalışmalardan sonuç alınmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Ülkemiz kazanınca biz de kazanıyoruz. Bu çalışmalardan memnunuz, devamını da istiyoruz. Daha fazla petrol sahası, kuyular açılırsa çok memnun oluruz." dedi.

Köy sakinlerinden Hakkı Yenigün de, "Burada bizim topraklarımızın hem üstü, hem altı çok verimli topraklar. Burada çok yerde petrol kuyuları var, tabi bunların olması ve bundan faydalanmak istiyoruz. Ülkemizin bundan faydalanmasını isteriz. Bunun yanında da köyümüzdeki gençlerin de bundan verim almasını isteriz" dedi.

"TOPRAKLARIMIZIN HEM ÜSTÜ HEM ALTI ZENGİN"

Tekir mezrasında yaşayan gençlerden Hakkı Yenigün, Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde okuduğunu belirterek, hafta sonu geldiği babaevinde sevinçli haberi aldığını söyledi.

Bölgede petrol keşfedilmesine çok sevindiğini anlatan Yenigün, "Köylülere destek, gençlere iş sahalarının açılmasını ümit ediyoruz. 10 yıldır buraya görevliler geliyor ve araştırıyor. Burada petrol olduğu biliniyor. Uzun süren çalışmalardan sonra bu yıl çıkmaya başladı. Çıktığını duyunca da sevindik. Burası verimli topraklar, daha fazla da çıkar. Bu petrollerin bulunmasını isteriz. Bu topraklarımızın hem üstü hem altı zengin. Bereketli topraklarımız var. İnşallah ülkemize çok

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ülke, ve, toprak, aynı.!, Bugün, petrol, nasıl, bulunuyor..?,
Yorumlar
Haber Yazılımı