Arıcan: Vatandaşın çaresizliği
Haber
01 Kasım 2022 - Salı 02:28 Bu haber 1684 kez okundu
 
Arıcan: Vatandaşın çaresizliği
Manşet Haberi
Arıcan: Vatandaşın çaresizliği

2023 yılında gerçekleşecek C.başkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine aylar kala ülkemizde anlamsız,garip ve düşündürücü şeyler yaşanıyor.

 

Örneğin 15 Temmuz öncesi FETÖ’cülerin sabit ve cep telefonları dinlemeleri, cep telefonları ya da internette web sitelerine, e.maillerinizi, facebook hesaplarını takip ve izleme hatta  kafalarına göre  kişisel verilerinize, özel sohbetlerinize sızıp  oynamalar yapmalarına aşinaydık.Yani gayri resmi olarak ya da sahte savcılık belgeleri ve izinleri ile kişisel olarak takip,izlenme,dinlenmelere,  kişilerle ilgili sahte  belgeler düzenlenip, gizli tanık adı altında  emniyet ve savcılıklarda,mahkemelerde oynanan tiyatrolara,sorgusuz sualsiz gözaltı ve tutuklanmaların ötesinde  yargı önünde  hukuk dışı,dayanaksız  ithamlarla insanların hayatlarının karartılmasına aşinaydık.

 

Seçim sathına girmemiz ile birlikte yine benzer garip, anlamsız ve düşündürücü uygulamalar ve olaylarla ilgili vatandaşlardan gazetelere ve gazetecilere şikayetler yoğun şekilde akmaya başladı.

 

Öncelikle vurgulayalım: Vatandaşların şikayetleri ve rahatsızlıkları konusunda ilgili kurumlar ve bürokrasi nezdinde  bu gibi vakalar konusunda müthiş bir ilgisizlik, vatandaşları başından savma eğilimi söz konusu. Bu da vatandaşın çaresizliği ile birlikte ‘neler oluyor’ sorusunu beraberinde getiriyor. Vatandaşlar FETÖ’cülerin devlet ve bürokrasi içerisinde ve sosyal yaşamın hemen her alanında  etkin ve aktif olduğu  yılları ve günleri bildiği, tanık olup yaşadığı içindir ki, FETÖ iblisi ile mücadelenin yeterli verilmediği ve hala kolluk güçlerinin FETÖ’cülere yönelik yaşanan operasyonlarını  da bildiği ve izlediği için  ‘yine mi’ sorusunu sormadan edemiyor.

 

Örneğin, vatandaşlar  ‘birileri’ tarafından son zamanlarda cep telefonlarının dinlendiği endişe ve  kaygısını neden ve niçin yaşıyor?

 

Keza, sıklıkla cep telefonlarının şifreleri yanı sıra cep telefonlarının  İMEİ numaralarının  klonlanmasının amacı ne? ve bununla kim ne amaçlıyor?

 

Bu gibi şikayetlerle cep telefonunu satın aldığı  satış noktaları ile emniyete başvurmuş vatandaşlara  ilgili kişiler ve  görevlilerce neden, niçin doyurucu bilgi verilerek, sağlıklı ve doğru yönlendirmelerde bulunulmadığından dert yanılıyor?

 

Örneğin, yasal uyarı adı altında vatandaşların cep telefonlarına gönderilen mesaj şöyle:”…… İMEİ numarası klonlanmıştır Cihaz 30 gün içinde kapatılacaktır Satın aldığınız yere başvurunuz”un anlamı ne?

 

Valilik yanı sıra Kaymakamlığın, İl ve ilçe emniyet müdürlükleri yanı sıra resmi ve özel ilgili kuruluşların  vatandaşların  bu konularda kaygı ve endişelerini dikkate alarak,sorun ve sıkıntıların giderilmesinde yardımcı olacaklarına inanıyorum.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Arıcan:, Vatandaşın, çaresizliği,
Yorumlar
Haber Yazılımı