Avrupa Merkez Bankası Başkanı:Faiz artırmak ekonomiye zarar verir
Haber
11 Şubat 2022 - Cuma 14:52 Bu haber 3877 kez okundu
 
Avrupa Merkez Bankası Başkanı:Faiz artırmak ekonomiye zarar verir
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde "Neden faiz oranlarını yükselterek enflasyonla savaşmıyorsunuz?" sorusuna “ Faizi artırsaydık pandeminin ve ekonomik krizin üstüne birde finansal bir kriz gelirdi” yanıtını verdi.
Ekonomi Haberi
Avrupa Merkez Bankası Başkanı:Faiz artırmak ekonomiye zarar verir

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Alman medya organı Redaktionsnetzwerk Deutschland'e faiz ve enflasyon meselesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Lagarde,  faiz artırmanın çözüm olmadığını tam aksine ekonomik krizin üstüne finansal bir kriz getirebileceğini açıkladı.

 

 

EKONOMİK KRİZİN ÜTÜNE BİR DE FİNANSAL BİR KRİZ GELİR

“Neden faiz oranını arttırarak, enflasyonla savaşmıyorsunuz?” sorusunun yöneltilmesi üzerine Lagarde, “Mevcut sorunların hiçbirini çözmez bu. Tam aksine; şimdi çok aceleci davransaydık, ekonomilerimizin toparlanması önemli ölçüde zayıflayabilirdi. Bu kimseye yardımcı olmaz. Faizi artırsaydık pandeminin ve ekonomik krizin üstüne birde finansal bir kriz gelirdi” dedi.

Fiyatlardaki artışın ana sebebinin enerji fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını belirten Lagarde, “Petrol, gaz ve elektrik daha pahalı hale geldi. Fiyatları artıran ikinci ana faktör, tedarik darboğazları; mikroçip kıtlığı ve kesintiye uğramış tedarik zincirleri... Konteynerleri taşıyabilir, petrol fiyatlarını düşürebilir veya jeostratejik çatışmaları yatıştırabilir miyiz? Hayır, bunların hiçbirini yapamayız” görüşünü dile getirdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Avrupa, Merkez, Bankası, Başkanı:Faiz, artırmak, ekonomiye, zarar, verir,
Yorumlar
Haber Yazılımı