Av.Şahin,Meclis'ten CHP-İP'li üyeleri konuşmasıyla kaçırdı
Haber
13 Kasım 2022 - Pazar 02:34 Bu haber 1705 kez okundu
 
Av.Şahin,Meclis'ten CHP-İP'li üyeleri konuşmasıyla kaçırdı
Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84. Yılı dolayısıyla Büyükşehir Meclisi’nde parti grup sözcüleri sırayla 10 Kasım mesajı verdi. AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin’in sözleri ise gerginliğe neden oldu. Şahin, ““sürekli bal bal diyerek ağız tatlanmaz. sürekli Atatürk demekle mirasına sahip çıkılmaz, sürekli cumhuriyet demekle cumhuriyet güçlenmez” dedi. Ayrıca Atatürk’ü anma konuşmasından çok AK Parti’nin Türkiye Vizyonu projesinden söz eden Şahin, CHP ve İYİ Partili Meclis üyelerince protesto edildi. Şahin konuşurken muhalefet grupları Meclis salonunu terk etti.
Siyaset Haberi
Av.Şahin,Meclis'ten CHP-İP'li üyeleri konuşmasıyla kaçırdı

AK PARTİ Büyükşehir Meclis Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin’in Havran’da düzenlenen Kasım ayı Meclis toplantısında, Atatürk’ün 84. Ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada kullandığı bazı ifadeler, muhalefetin tepkisine ve protestosuna neden oldu. Birol Şahin’in “sürekli bal bal diyerek ağız tatlanmaz. sürekli Atatürk demekle mirasına sahip çıkılmaz, sürekli cumhuriyet demekle cumhuriyet güçlenmez” şeklindeki sözlerine CHP ve İYİ Parti Grubu tepki gösterdi. Millet İttifakı üyeleri, Birol Şahin konuşurken Meclis salonunu terk etti.

Büyükşehir Meclisi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla grup sözcüleri birer konuşma yaptı. CHPve İYİ Parti sözcülerinin 10 Kasım mesajlarının ardından kürsüye gelen AK Partili Mehmet Birol Şahin, 10 Kasım’dan daha çok AK Parti’nin Türkiye Yüzyılı Vizyon hedefine vurgu yaptığı konuşmasında, Adnan Menderes ve Turgut Özal’a da atıfta bulundu. Şahin, muhalefetin Atatürk ve cumhuriyet kavramlarını istismar ettiğini ileri sürdü.

Şahin’in, “sürekli bal bal diyerek ağız tatlanmaz, sürekli Atatürk diyerek Atatürkçü olunmaz,. Sürekli cumhuriyet demekle cumhuriyet güçlenmez” sözleri üzerine, CHP ve İYİ Partili üyeler Meclis’i terk etti. Meclis Başkanı Yücel Yılmaz, bu protesto üzerine oturuma on dakika ara verdi.

İŞTE BİROL ŞAHİN’İN 10 KASIM KONUŞMASI

“Bugün Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin bânisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84’üncü yıldönümü. Bu vesileyle, İstiklal Harbi’mizin Başkomutanı, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yad ediyoruz.

Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için her alanda çalışan, mücadele eden, katkı sağlayan herkesi tazimle anıyoruz. Maziden atiye giden bu yolculukta ülkesine ve milletine verdiği hizmetlerle adını tarihe altın harflerle yazdıran tüm güzel insanlar, yüreğimizde daima yaşayacaktır.

 

“CUMHURİYET KENDİ İÇİNDE BARIŞIK YAŞAYAMADI!”

Anadolu’daki üçüncü büyük devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilanıyla kendi içinde pek çok merhaleyi ve mücadeleyi barındıran yeni bir döneme adım attık. Tüm sıkıntıları ve kazanımlarıyla ilk yüzyılımızı geride bırakırken, önce Milli Mücadele’deki destansı meydan okumanın ve küllerinden yeniden doğuşun öncülerini selamlamak istiyoruz.  Cumhuriyet’imiz maalesef, bu bir asırlık geçmişinin önemli bir kısmında, kendi içinde barışık yaşayamadı. Emperyalistlerin ülkemiz üzerindeki hesapları hiç eksik olmadı. Bu kirli hesaplarda kullanılan maşalar da hiç eksik olmadı. Ülkemiz, milli iradenin üstünlüğüne dayanmak yerine vesayet güçlerinin güdümünde kalan yönetimlerin elinde altın kıymetinde yıllarını heba etti. Şehit Başbakan Menderes’in, ‘Yeter söz milletin.’ diyerek başlattığı demokrasi ve kalkınma hamlesi, idam sehpasında kesintiye uğradı. Rahmetli Özal’ın ‘Devlet, millet içindir.’ diyerek ülkeyi tekrar demokrasi ve kalkınma rotasına sokma girişimi, koalisyon dönemlerinin kaosu içinde kaybolup gitti. Ancak son yıllarda bütün engelleme çabalarına rağmen Cumhuriyet’imizin ilk yüzyılının en kritik demokrasi ve kalkınma atılımını, her türlü siyasi-sosyal sınıflamaların ötesine geçen bir ortak akılla, ortak iradeyle, ortak vicdanla gerçekleştirdik.

 

 

“BAL BAL DİYEREK AĞIZ TATLANMAZ…”

Bir yıl sonra adım atacağımız ikinci yüzyılımızı Türkiye Yüzyılı haline dönüştürmek en büyük hedefimizdir. Türkiye Yüzyılı’nı, ak saçlı büyüklerimizin, gönül coğrafyamızdaki dostlarımızın, el uzattığımız mazlumların dualarıyla yükselteceğiz.  Türkiye Yüzyılı’nı, evlatlarının geleceği için yüreği kıpır kıpır çarpan annelerin, babaların hayallerini hayata geçirerek yükselteceğiz.  Türkiye Yüzyılı’nı, gençlerimizin teknolojiden sanata, spordan çevreye kadar tüm alanlardaki beklentilerini karşılayarak yükselteceğiz.  Türkiye Yüzyılı’nı, milli ve manevi değerlerimiz temelinde maziden atiye kurduğumuz köprüyü, insani ve ahlaki sütunlarla tahkim ederek yükselteceğiz.  Türkiye Yüzyılı’nı, ülkemizi siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri, diplomatik her alanda dünyanın en büyük 10 devleti arasına çıkartarak yükselteceğiz.

Atatürk’e ve Cumhuriyetimize yapılacak en büyük katkı, ülkemizin içinden geçtiği şu kritik dönemde birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, özellikle de 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sahip çıkmaktır.

Eskiler, “bal bal diyerek ağız tatlanmaz” derlerdi. Sürekli Atatürk denilerek, veciz sözlerini slogan atarak onun mirasına sahip çıkılamaz, sürekli Cumhuriyet denilerek Cumhuriyet güçlendirilemez. Biz bu kavramın lafla istismarını yapmadan, sadece icraatımızla hakkını vermeye çalışıyoruz.

 

“ATATÜRK’Ü ANMAK VE ANLAMAK BÖYLE OLUR…”

Binlerce yıllık tarihi sürekliliğimiz içindeki son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyetine ve onun kurucusuna sahip çıkmak, elbette hepimizin görevidir. Tarihimiz, bizim yörüngemizdir. Yörüngeden çıkan bir gök cismi nasıl sonsuz karanlık içinde kaybolmaya ve muhtemelen yok olmaya mahkûmsa, toplumlar da öyledir. Türk milletini kendi tarih yörüngesinden çıkartmak için geçmişiyle bağını kopartmaya çalışanların amacı da budur.

Milletler ve devletler mezarlığı olan tarih, bunun sayısız örnekleriyle doludur. Allaha şükür, bugüne kadar milletimizi kadim tarih yörüngesinden çıkartmaya kimse muvaffak olamadı. Bize düşen görev, ecdadımızın güçlü yönlerini kendi geleceğimizi aydınlatan bir ışık haline getirmektir. Biz Cumhuriyete sahip çıkmak ve Cumhuriyeti bize emanet edenlere layık olmak için her alanda gece gündüz çalışıyoruz.

Hep söylediğimiz gibi, Atatürk’ü anlamak da, anmak da böyle olur..”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Av.Şahin,Meclis'ten, CHP-İP'li, üyeleri, konuşmasıyla, kaçırdı,
Yorumlar
Haber Yazılımı