Başkan Palaz'dan 2021 yılı değerlendirmesi..
Haber
25 Aralık 2021 - Cumartesi 15:33 Bu haber 2717 kez okundu
 
Başkan Palaz'dan 2021 yılı değerlendirmesi..
Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz,2021 yılını değerlendirdi..
Bölge Haberi
Başkan Palaz'dan 2021 yılı değerlendirmesi..

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, basın mensupları ile makamında bir araya gelerek 2021 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Palaz’ın basın toplantısından satır başları şöyle:

 

“Bir senenin daha sonuna geldik 2021 yılını bitirdik, şehir merkezimizde kırsal mahallelerde yaptığımız çalışmalarımız oldu bunların tabi en başında parke taş çalışmalarımızı yaptık asfalt yollarımızda ki aksaklık olan yerleri yenilemeye gayret ettik.

 

Özellikle Tütüncü Kavşağımıza çok özen gösterdik ve onun devamındaki köprü şu anda 8 metre gibi 10 metre gibi bir genişlemesini sağladık orası iki şeritli yol değildi ve tüm planlamalarını düzenlemeleri gerçekleştirdik halen daha o bölgede yol genişletme çalışmalarımız devam ediyor.

 

Korudeğirmene giden olan kısmı Sanayi ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin olduğu bölgede bir kavşak çalışması yapıyoruz onu da inşallah yakın bir zamanda bitirip o yolun doğru düzgün ve geniş bir şekilde Kavşağı bağlanmasını sağlayacağız.

 

Hükümet Binası hakkında Gönen halkından bana gelen istek ve talepler üzerinden ben açık ve net söylüyorum bu binanın herkes Meydan olmasını ve altınında otopark olmasını istiyor.

 

Bütün Müteahhitler imzası, inşaat mühendisleri ve mimarlarımız da bu bölgede şuan ki bina inşaatın sağlıklı olmadığını ifade ediyorlar. İlçemizin şuanda çok fazla olmasa da ilerleyen yıllarda çok büyük sorunlarından biriside otopark olacak o yüzden buraya yeni meydan düzenlemesi yaparsak altını da otopark yaptığımızda şehrimizin ihtiyacını karşılamış hem de büyük bir meydan alanı kazandırmış olacağız.

 

Biz göreve geldiğimizde Büyükşehir Belediyesinde İlk geldiğimiz zaman stratejik plan toplantısında bütün taleplerimizi ilettik. Biz hariçten bir şey istemiyoruz Büyükşehir kendi görev alanındaki sorumluluklarını yerine getirsin biz ona da razıyız.

 

Hasanbey – Gündoğan arasını büyükşehir belediyesi kara yolları ile birlikte yaptı şuanda yolun hali içler acısı durumda daha kaç ay oldu yapılalı ama yolu kullanan her vatandaşımız mağdur.

 

“Oda Seçimlerinde aday olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

 

Ocak ayı  ile beraber Gönen’de seçim rüzgarı başlıyor her odada bir seçim var Ocak, Şubat ayı seçim ay olacak gibi bugün de bazı arkadaşlarımız geldiler diğerleri de geleceklerdir aday olanlar da gelecektir onlara da söylüyorum seçimlerine hiçbir müdehalem söz konusu değildir o süreçler tamamen kendi genel kurullarında kendi üyeleri arasındadır doğru olanda budur tekrar tüm adaylara başarılar diliyorum her daim kazanan şehrimiz olsun.

 

2021 yılına damga vuran bir olay olduğu için şu anda herkes ondan bahsediyor. Oteli kiraya verme sebebi niyetimiz bellidir, hiçbir şekilde yatırım yapamıyoruz burada düşüneceğiniz tek olay var sadece otelin Bugün kime borcu var, onu nasıl kapatacağız işçinin maaşı gününde ödendi mi, ödenecek mi onu düşünmekten başka hiçbir şey yapamıyorduk ve halka açık şekilde ihale düzenledik ve iki Gönenli firmamızın da katılımıyla kiraya verdik.

 

16 12 2021 tarihinden itibaren de Mutlular Gönen Termal Resort olarak şuanda hizmet vermeye başladı, bu süreçte oluşan bilgi kirliliğine de açıklık getireyim. İşçilerimizin durumu ile ilgili açıklamalarda bulunayım son kararı halkımız versin.

 

Gönen kaplıcalarında çalışan işçi arkadaşlarım 232 kişiden pandemi sürecinde 30 kişi falan emekli oldu onların yerine kimseye almadık 203 kişi olan işçi arkadaşımızın tazminatlarını vermek üzere çıkışlarını gerçekleştirdik.

 

Devir teslim öncesi bunu yapmak zorundaydık. Oteli kiraya vermeseydik borçlardan dolayı kapısına kilit vursaydık burada çalışan arkadaşlarımızın ne kıdem tazminatı alma durumu olurdu nede bir maaş alma durumu biz doğru olanı seçtik ve uyguladık kiralama yöntemiyle hem şehrimizin markasının önünü açtık hem de işçi kardeşlerimizin kıdem tazminatı alma imkanlarını sağladık. Belirlediğimiz takvimde üç parça halinde herkesin alacağını kuruşuna kadar ödeyeceğiz.

 

Kimsenin işten çıkarılması söz konusu değil Mutlular Grup tüm işçilerimize devam edecekmisiniz diye teklif etmekte halen daha görüşmelere devam ettiklerini beyan etmekteler.

 

70 kişiyle anlaştıklarını söylediler bugün 30 kişiyle daha görüşeceklerini söylediler O gün 30 kişi ile görüştükten sonra işten anlaşılır anlaşılmaz bilemiyorum ama 185 kişinin En azından 100 kişi şu anda anlayışlı diye biliyorum veya 70 ödül kesin anlaştı 30’da o gün kesin görüşülecekti onların ve haricinde fizik tedavi merkezi değiştirmek istiyorlar makineler getirmek istiyorlar fizik tedavi merkezi içinde daha kimseyle görüşmedik, görüşeceğiz dediler başka bölüm nerede vardır.

 

Ondan sonraki süreçte beni yanlış anlamayın sizler de bu işi böyle düşündüğü zaman böyle anlayacaksınız mutfaktaki Usta’ya asgari ücretle çalıştırılamazlar bu durumda herkesin mesleğine sanatına göre maaşlar mutlaka belirleyeceklerdir diye düşünüyorum.

 

Gönen belediyesine iştiraki oteldeki sendika işçileri düşüneceğine önce kendi alacağı aidat için bizleri icraya vermeye kalktı. Biz sendika orta yolu bulur işçilerin haklarını savunur diye beklerken onlar ise önce kendi alacaklarının peşine düştüler. Kimse merak etmesin kimsenin kuruşu bizde kalmaz.

 

Kiralama süreci öncesinde ilçemizin birçok dinamiklerini ile bir araya gelerek fikir alışverişlerinde bulunduk.

 

Herkesin ortak fikri kaplıcaların özelleştirilmesi  yani kiralanması yönünde oluştu. Ben bu kararı meclis üyelerimle ve kaplıca yönetim kurulu üyelerimle alırken siyasi kariyerimi düşünerek almadım; yaşadığım şehrin bir marka değerinin kurtuluş savaşından kazanarak çıkması için çabaladım yoksa kilidi vurur, iş yapmıyor, sürekli zarar ediyor, batıyor ve geçmişten gelen borçlarını ödeyemiyor der işin içinden çıkardım.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Palaz'dan, 2021, yılı, değerlendirmesi..,
Yorumlar
Haber Yazılımı