Bi dokunamadıkları ortaokul,lise gençliği kalmıştı.!
Haber
17 Temmuz 2022 - Pazar 18:24 Bu haber 2170 kez okundu
 
Bi dokunamadıkları ortaokul,lise gençliği kalmıştı.!
Star TV’nin yeni dizisi Duy Beni’de yayınlanan skandal sahneler izleyicilerin tepkisini çekti.Son aylarda Liseli hatta ortaokullu gençlere yönelik TV dizilerinde cinsel içerikli diziler izleyicilerin ve vatandaşların büyük tepkisini çekiyor.Kadın-erkek ilişkilerini dejenere ederek,yozlaştıran, marjinal ve apolitik ,cinsellikten başka hiçbir şey düşünmeyen gençlik tiplemeleri insen ilişkilerinde ihaneti ve parayı öne çıkartıyor.
Türkiye Haberi
Bi dokunamadıkları ortaokul,lise gençliği kalmıştı.!

Oyuncu kadrosunda Berk Hakman, Rabia Soytürk, Caner Topçu, Helin Kandemir gibi isimleri barındıran ve Star TV’de yayın hayatına başlayan "Duy Beni" adlı dizi, bir grup lise öğrencisinin başından geçen olayları konu ediniyor. Dizinin 2. bölümünde "zorbalık" adı altında lise çağındaki öğrencilerin soyundurulup televizyonda yayınlanması ise izleyicilerin tepkisini çekti.

ZORBALIK ADI ALTINDA ÇÜRÜME

Tepki çeken sahnede, bir grup erkek ve kız lise öğrencisi, hoşlanmadıkları arkadaşlarını zorla soyundurarak kayıt altına alıyor. Bu yaptıkları yetmezmiş gibi hem erkek hem de kız öğrenciyi bir araya getirerek cinsel iftiraya maruz bırakıyor.

 

 

İlgili sahnede öğrenciler, yalan söyleyerek olaya tanık olabilecek kişileri uzaklaştırıyor ve her türlü olumsuz davranışı sergiliyor. Şiddete maruz kalan öğrenciler ise yalnızca ağlıyor. Sahnelerin içine çeşitli drama öğeleri de eklenerek izleyiciye hüzün havası yansıtılıyor.

Liseleri bu yozlaşmaya alet eden dizi, bu sahneleri sorumsuzca yayınlayarak çürümenin bayraktarlığını yapıyor.

Star TV'nin youtube kanalında ise ilgili sahnenin "Çok konuşulacak o sahne" başlığıyla paylaşılması da kanalın reyting uğruna bu gibi çürüme öğelerini insanların önüne çıkardığını gösteriyor.

DİZİ SEKTÖRÜNDE İLK DEĞİL

Duy Beni dizisi bu açıdan ilk değil. Uzun yıllardır Türk dizi sektöründe topluma ait olmayan çürümüş değerler anlatılıyor. Pek çok dizi içerik olarak şiddet öğelerini, cinsel temaları, toplumsal ahlaksızlıkları işlemekten geri durmuyor.

Bu sorunun çözülmesi için RTÜK'e düşen sorumluluk ise tekrar Türkiye'nin gündemine gelmiş oluyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bi, dokunamadıkları, ortaokul,lise, gençliği, kalmıştı.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı