BİK'ten gazete ilanlarına zam kararı
Haber
23 Şubat 2022 - Çarşamba 13:38 Bu haber 2727 kez okundu
 
BİK'ten gazete ilanlarına zam kararı
Basın İlan Kurumu’nda (BİK) yapılan toplantıdan gazetelere verilen resmi ilan ücretlerine zam kararı çıktı. Yapılan zam, tirajı 50 binin altında olan gazeteler için yüzde 71.5, 50 bin üstü gazeteler için belirlenen yüzde 27,6 olarak belirlendi.
Türkiye Haberi
BİK'ten gazete ilanlarına zam kararı

Gazete kağıdının maliyeti, son bir yılda 3 katına çıkarken, yazılı basının içinde bulunduğu kağıt krizi konusunda yapılan mücadele sonuç verdi.

Basın İlan Kurumu’nda yapılan toplantıda, gazetelere verilen resmi ilânlar bazında tirajı 50 binin altında olan gazeteler için yüzde 71.5, 50 bin üstü gazeteler için ise yüzde 27.6 zam yapıldı.

 

 

Kağıt maliyetlerinde yaşanan sorunlar, Halil Nebiler'in sunduğu Televizyon Gazetesi'nde değerlendirildi. Aydınlık Gazetesi Genel Müdürü Osman Erbil, artan kağıt maliyetleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede BİK tarafından yapılan zamma ilişkin “BİK Genel Kurulunda belirlenen yüzde 71.5’lik artış oranı, 50 bin altı gazeteler için gayet sevindiricidir. Ancak 50 bin üstü gazeteler için belirlenen yüzde 27,6’lık artış oranıson derece yetersizdir.” ifadelerini kullandı.

“BASIN İLAN SİSTEMİNDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİĞİN ZAMANI GELMİŞTİR”

“Bütün gazetelerin pandemi ile birlikte okur kaybı yaşadığı, ithalata bağlı kağıt krizinin gazeteleri vurduğu koşullarda bir yılda toplam maliyet artışı yüzde 100’ü aştığını” ifade eden Erbil, sözlerini şöyle sürdürdü:

2020-2021 yıllarında BİK gelirlerinde kesintiler yaşandı. Bu kaybın, ağır sonuçları oldu; gazeteler kapandı, işletmeler büyük borçların altına girdi. Şimdi bu durum gözetilmeden bir karar alınmıştır. Gerekçe olarak “icra müdürlükleri ilanı keser” demek devleti aciz göstermektir. Artık Basın İlan sisteminde köklü bir değişikliğin zamanı gelmiştir. Devletin basını, genel bütçeden ayıracağı pay ile desteklemesi için İletişim Başkanlığı gereken çalışmayı başlatmalıdır.

 

 

 

Erbil, sözlerini noktalarken uzun süredir toplanamayan BİK Genel Kurulunun toplanması için çaba gösteren BİK yöneticilerine teşekkür etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BİK'ten, gazete, ilanlarına, zam, kararı,
Yorumlar
Haber Yazılımı