Devlet ve iktidar bu oyunu bozmalı.!
Haber
08 Kasım 2022 - Salı 15:11 Bu haber 1715 kez okundu
 
Devlet ve iktidar bu oyunu bozmalı.!
Devletin cemevlerine yönelik adımlarına karşı çıkan HDPKK’ya yakın Alevi dernekleri, Türk Ordusu'na “kimyasal silah kullandı” iftirasını atan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya destek çıktı. Ocakzadeler Meclisi Sözcüsü Ali Timurtaş Özmen, bunların Aleviliği temsil etmediğini söyledi.
Türkiye Haberi
 Devlet ve iktidar bu oyunu bozmalı.!

Devletin cemevlerine yönelik adımlarına karşı çıkan grupların Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kimyasal silah kullandığı iftirasını gündeme getiren Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya destek oldukları ortaya çıktı. Aynı zamanda Aleviliğin İslam’ın dışında olduğunu savunan Batı merkezli akımlarla bir arada olan kurumlar Fincancı için bildiri yayınladı.

 
 
poster
 
  
 
 
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit
 
 
 
 
 
 
style="border-width:0px; height:20px; margin:0px !important; width:600px" type="range" />
 
 
 

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekler Federasyonu (ADFE), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAK), Alevi Kültür Dernekleri (AKD) ve Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD) imzasıyla yayınlanan bildiride Fincancı’nın sözlerinin çarpıtıldığı savunuldu. Aynı kurumlar 93 kuruluşla birlikte yayınladıkları başka bir metinde de Fincancı’nın bilim insanı ve hekim olarak mesleki sorumluluğunun gereğini yerine getirdiğini iddia etti.

 

BAŞSAVCILIĞI SUÇLADILAR

ABF, ADFE, AABK, HBVAK, AKD ve PSAKD ortaklığında yapılan açıklamada “Asılsız haberleri dikkate alan Cumhuriyet Başsavcılığı açıkça suç işlemektedir.” denildi. 93 kuruluşla birlikte sunulan metinde de “Uluslararası alanda tanınmış bir uzman olan Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın bir bilim insanı ve hekim olarak mesleki sorumluluğunun gereğini yerine getirdiği için iktidar tarafından hedefe konması hem bilimsel etiğe, hem anayasal güvence altındaki hak ve özgürlüklere aykırı bir tutumdur.” ifadesi kullanıldı.

‘ALEVİLERİ TEMSİL ETMİYORLAR’

TSK’ya yönelik kimyasal iftirasına karşı herhangi bir tavır belirtmeyen ve Fincancı’ya destek olan kurumlara Ocakzadeler Meclisi Sözcüsü, Alevi Dedesi Ali Timurtaş Özmen tepki gösterdi.

Ali Timurtaş Özmen söz konusu kurumların Alevileri temsil etmediğini kaydetti, “TSK’ya yönelik bir iftiraya sessiz kalmalarını, iftiracıya destek olmalarını kınıyoruz.” dedi. Özmen, ismi geçen grupların terör örgütlerinin siyasi amaçlarıyla denk düşen çizgilerinin bir kez daha ortaya çıktığını aktararak şöyle konuştu:

 

“Maalesef terör örgütlerinin siyasi amaçlarına denk düşen bir çizgi izliyorlar. Bu destek de onu gösteriyor. Aleviler bu ülkenin eşit yurttaşı olmasına rağmen ortaya attıkları ‘eşit yurttaşlık’ talebi de HDP’nin talebi. Kesinlikle Alevileri temsil etmiyorlar. Devletin Aleviler için attığı adımların yanlış algılanması için var güçleriyle çabalıyorlar. Ancak nafiledir. Kurulacak başkanlığın Alevilerin sorunlarının çözümünde başarılı olması için her aşamasında destek olmaya devam edeceğiz. Adil ve kalıcı çözümler için de çalışacağız. İşte bu düzenlemeler ve kurulacak olan başkanlık, ‘Ali’sizler güruhu’ diye tanımladığımız asimilasyoncuların ilerlemesinin durdurulması için çok anlamlı ve önemlidir. Alevileri asimile etme ve bölme girişimlerinin karşısında artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacaktır.”

HEDEF: CEMEVİ DÜZENLEMESİ

PKK DERNEĞİ İLE EYLEM YAPACAKLAR

İsmi geçen kurumlar bugün TBMM önünde cemevleri yasa tasarısına karşı “Devletin Alevisi olmayacağız” sloganıyla eylem yapacak. Eyleme terör örgütü PKK’nın Aleviler içine sızmak için kurduğu Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) isimli oluşumun da katılacağı öğrenildi. DAD, bugünkü eylem için dün Ankara’da yapılan hazırlık toplantısına katıldı. DAD’ın Fincancı’ya destek bildirisini de imzaladığı görüldü.

DAD’ın kuruluş talimatının bizzat Kandil’den verildiği belirtiliyor. DAD, her konuda HDP’ye verdiği militan desteklerle biliniyor. HDP’nin terör örgütü PKK’yı savunmak için yaptığı eylemlerin hepsinde yer alıyor. DAD’ın PKK’nın özerklik kalkışması olan Hendek çatışmalarından Öcalan’ın hapishane koşullarına kadar pek çok konuda açıklaması bulunuyor. DAD, toplantılarında PKK elebaşları Mahsum Korkmaz, Mazlum Doğan, Sakine Cansız’ın ve “Kürdistan” için Cumhuriyet’e karşı ayaklanan derebeyi Seyit Rıza’nın fotoğraflarını kullanıyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: , Devlet, ve, iktidar, bu, oyunu, bozmalı.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı