Dünyada yılbaşı böyle kutlandı..
Haber
01 Ocak 2022 - Cumartesi 15:44 Bu haber 2352 kez okundu
 
Dünyada yılbaşı böyle kutlandı..
Dünya 2022'yi bir kez daha COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle çoğunlukla havai fişek gösterileri ve canlı televizyon şovları evlerden izledi. İşte dünyadan 2022'ye merhaba manzaraları..
Dünya Haberi
Dünyada yılbaşı böyle kutlandı..

Dünya COVID-19 salgını ile yaşadığı 2. yeni yılı kutladı. Aşılar nedeniyle geçen yıla kıyasla daha renkli olsa da Omicron varyantı nedeniyle pek çok ülke büyük çaplı gösterileri iptal etmek durumunda kaldı.

İşte dünyadan '2022'ye merhaba manzaraları...

ALMANYA

Almanya'da başta başkent Berlin olmak üzere birçok kentte vatandaşlar yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yeni yıla evlerinde girerken, Köln ve Frankfurt kentlerinde bazı vatandaşlar yasakları tanımadı.

Ülkede saatler 12.00'ı gösterdiğinde ise pek çok şehirde geleneksel havai fişek gösterileri gerçekleşti.

BREZİLYA

Brezilya'da da pek çok şehirde 2022 havai fişek gösterileri ile kutlandı.

KANADA

Kanada’nın Quebec eyaletinde Omicron varyantı ve artan vakalar sonrasında gece sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Quebec'in yanı sıra pek çok kent de 2022'yi evlerinde geçirerek karşıladı. 

FRANSA

COVID-19 salgının 5. dalgası ile mücadele eden Fransa, yeni yıla Covid-19 kısıtlamaları ile girdi. Ülkede 31 Aralık gecesi, bar ve kafelerde dans etmek yasaklanırken, 10 Aralık'tan bu yana kapalı olan gece kulüpleri yılbaşında da kapalı kaldı. Konser, havai fişek ve resmi kutlamalar iptal edilirken, ülke genelinde sokakta toplanmak ve alkol tüketmek yasaklandı. Fransa hükümeti, Başkent Paris'in dünyaca ünlü caddesi Champs-Elysee'de yeni yıl kutlamaları çerçevesinde havai fişek ve sokakta kutlamaları yasakladı.

AVUSTRALYA

Yeni yıla Türkite saati ile 16.00’da giren Avustralya'da, Harbour Köprüsü renkli ışık gösterileriyle aydınlanırken, hava fişek gösterileri gerçekleşti. Gösteriler, bu yıl da COVID-19 tedbirleri kapsamında gerçekleşti.

UKRAYNA

Ukrayna'da da COVID-19 önlemleri ve Omicron alarmı nedeniyle daha sakin bir yeni yıl gerçekleşti. 

 

ABD (NEW YORK)

ABD'nin New York kentinde vakalardaki artışa rağmen yeni yıl kutlamalarının merkezi New York Times Meydanı oldu. Times Meydanı'nda geleneksel yılbaşı kutlamaları maske ve mesafe kuralı dışında herhangi bir kısıtlama olmaksınız gerçekleşti.

İNGİLTERE

İngiltere yeni yıla COVID-19'un gölgesinde girerken, bazı kişilerin uyarılara rağmen kutlamalar için sokağa çıktığı görüldü. Ülkede COVID-19 vakaların etkisiyle başkent Londra'daki Trafalgar Meydanı'ndaki etkinlik iptal edildi.

Olası bir toplanmayı önlemek için meydanın etrafı, demir bariyerlerle çevrildi. Güvenlik görevlilerinin de önlem aldığı meydana girişlere izin verilmedi. Londra'daki eğlence merkezlerinden Soho'nun pandemi öncesi yıllara oranla daha az kalabalık olduğu görüldü. Bununla beraber daha önce iptal edilen havai fişek gösterilerinin yeniden yapılmasına karar verildi. Çok sayıda kişi Thames Nehri'ni etrafında toplanarak hava fişek gösterisini izledi. Polis, Londra'nın değişik bölgelerinde sıkı güvenlik aldı. Ayrıca restorasyonda olan Big Ben kulesindeki çanlar, yeni yıla girilmesiyle uzun bir süre sonra ilk kez çaldı.

RUSYA

Başta başkent Moskova olmak üzere ülkenin pek çok yerinde, yılbaşı gecesi kafe, restoran, bar ve gece kulüplerinde eğlence programları düzenlendi.

Moskova'nın çeşitli noktalarında ise yeni yıl havai fişek gösterileriyle karşılandı.

KORE DEMOKRATİK HALK CUMHURİYETİ

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde yeni yıl kutlamaları Kim Il Sung Meydanı'nını dolduran kalabalığın göndere bayrak çekilirken söylediği ulusal marş ve havai fişek gösterileriyle sürdü.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Dünyada, yılbaşı, böyle, kutlandı..,
Yorumlar
Haber Yazılımı