EBD,lazer silahıyla gemiyi yok etti..!
Haber
16 Aralık 2021 - Perşembe 10:47 Bu haber 2451 kez okundu
 
EBD,lazer silahıyla gemiyi yok etti..!
ABD savaş gemisi küçük bir insansız hava aracının vurmasından aylar sonra bu kez Aden Körfezi'nde yeni bir atış gerçekleştirdi,
Dünya Haberi
EBD,lazer silahıyla gemiyi yok etti..!

Rusya ve Çin'le yeni bir askeri rekabete giren ABD ordusu, son silah testinin görüntülerini resmi internet sitesinden yayınladı. Lazer silah sistemi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi USS Portland'dan ateşlendi.

2Son dakika... Lazer silahıyla yok ettiler

Amfibi çıkarma gemisi USS Portland, 14 Aralık tarihinde Yemen'in güneyindeki Aden Körfezi'nde seyir halindeyken yüksek enerjili bir lazer silah sistemi gösterisi gerçekleştirdi.

Son dakika... Lazer silahıyla yok ettiler

Gösteri sırasında, Portland'da bulunan Katı Hal Lazer - Teknoloji Olgunlaştırma Lazer Silahları Sistem Göstericisi (LWSD), sabit bir yüzey eğitim hedefini başarıyla vurdu.

4Son dakika... Lazer silahıyla yok ettiler

Portland, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Pasifik Okyanusu'nda LWSD'yi test etmiş ve gökyüzündeki küçük bir insansız hava aracını başarıyla devre dışı bırakmıştı.

Son dakika... Lazer silahıyla yok ettiler

Kıtalararası balistik füzeden 50 bin kat daha hızlı hedefin vurulduğu testi değerlendiren bir donanma yetkilisi, "Bu yeni gelişmiş güçle, Deniz Kuvvetleri olarak denizde savaşı adeta yeniden tanımlıyoruz" demişti.

6Son dakika... Lazer silahıyla yok ettiler

ABD Deniz Araştırmaları Ofisi, 2018'de lazer silah teknolojisini barındırması için Portland'ı seçti. LWSD, USS Ponce üssündeki yüzen Lazer Silah Sisteminin (LaWS) yeni nesil devamı olarak kabul ediliyor.

 

ÜÇ YIL BOYUNCA TEST EDİLDİ

ÜÇ YIL BOYUNCA TEST EDİLDİ 

Bilim kurgu filmlerini gerçeğe dönüştüren silah, ABD'nin İran'la aralıksız şekilde kozlarını paylaştığı Ortadoğu'da yürütülen operasyonlar sırasında üç yıl boyunca test edildi.

8Son dakika... Lazer silahıyla yok ettiler

Portland, amfibi hücum gemisi USS Essex, çıkarma gemisi USS Pearl Harbor ve 11. Deniz Seferi Birimi'nden gelen ve Deniz Piyadelerini içeren Essex Amfibi Hazır Grubunun bir parçası.

 
Son dakika... Lazer silahıyla yok ettiler

Birimler Ağustos ayında San Diego'dan ayrıldı ve Eylül ayında ABD 5. Filo bölgesinde faaliyete başladı. Bölgenin coğrafyası, iklimi ve stratejik önemi, teknoloji gelişimi için eşsiz bir ortam sunuyor.

10Son dakika... Lazer silahıyla yok ettiler

ABD 5. Filosu’nun operasyon alanı, dünyanın en büyük denizcilik ortaklığı olan Arap Körfezi, Kızıldeniz, Aden Körfezi, Umman Körfezi ve Hint Okyanusu'nun bazı kısımlarını içeriyor.

TARİH: 4 NİSAN 2012

TARİH: 4 NİSAN 2012 

Tıpkı Rusya ve Çin gibi hipersonik füzelerin testlerine başlayan ABD ordusu, LaWS adı verilen lazer silahını yaklaşık 10 yıldır deniyor. 4 Nisan 2012'deki test, yine bir gemide gerçekleşmişti.

12Son dakika... Lazer silahıyla yok ettiler

Lazer silahı, Pasifik Okyanusu'ndaki bir donanma gemisinden uzaktan kumandayla kontrol edilen bir hava aracını vurup düşürmüş, testin görüntüsü dünya gündemini değiştirmişti.

Son dakika... Lazer silahıyla yok ettiler

Temmuz 2017'ye gelindiğinde ise, Basra Körfezi'ndeki lazer silahı testini CNN International duyurmuştu. USS Ponce adlı nakliye gemisine yerleştirilen silah, bir insansız hava aracını hedef aldı.

14Son dakika... Lazer silahıyla yok ettiler

Donanma tarafından belirlenen hedefleri nokta atışıyla vurup imha eden LaWS'ı değerlendiren geminin kaptanı Christopher Wells, silahı kullananların dışında kimsenin fark etmediğini iddia etmişti.

Son dakika... Lazer silahıyla yok ettiler

Wells, LaWS’ın bir mermiden daha hassas olduğunu söyleyerek söz konusu silahın sadece İHA’lar için değil çok çeşitli hedefler için de kullanılabileceğini belirtmişti.

16Son dakika... Lazer silahıyla yok ettiler

Lazer silahlarının mühimmata ihtiyaç duymaması ve seri atışlar yapabilmesi, giderek daha geniş bir alanda kullanılmasına yol açıyor. ABD ordusu, son olarak bir kara aracında da söz konusu silahı test etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: EBD,lazer, silahıyla, gemiyi, yok, etti..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı