Eşref Bitlisi, ABD Gladyosu katletti.!
Haber
17 Şubat 2022 - Perşembe 13:40 Bu haber 2271 kez okundu
 
Eşref Bitlisi, ABD Gladyosu katletti.!
Çekiç Güç’ün Türkiye’den ayrılması gerektiğini, ABD’nin Irak’ın kuzeyinde sözde “Kürt devleti” kurmaya çalıştığını söyleyen Jandarma Genel Komutanı Org. Eşref Bitlis’i taşıyan uçağı 29 yıl önce bugün düştü. Yakın silah arkadaşları olayın kaza değil suikast olduğu görüşünü ısrarla sürdürdü.
Türkiye Haberi
Eşref Bitlisi, ABD Gladyosu katletti.!

Ankara’da 17 Şubat 1993’te Diyarbakır’a gitmek üzere hareket eden uçağın Yenimahalle’deki PTT İşleme Merkezinin bahçesine düşmesi sonucu Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis, 3 subay, bir astsubay ve bir PTT görevlisinin şehit olduğu olayın üzerinden 29 yıl geçti.

Malatya’da 1933’te dünyaya gelen Bitlis, 1952’de Kara Harp Okulundan teğmen rütbesiyle mezun oldu. 1966’da Kara Harp Akademisini tamamladıktan sonra Almanya’ya dil eğitimine giden Bitlis, 1969’da Silahlı Kuvvetler Akademisini bitirdi.

ara Harp Akademisinde başöğretmen olarak görev yapan Bitlis, 1978’de tuğgeneral oldu ve Bolu Komando Tugay Komutanlığına getirildi. 1982’de de tümgeneral ve Kıbrıs 28. Tümen Komutanı oldu. 1986’da korgeneral rütbesi alan Bitlis, 1988’de Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına getirildi.

Bitlis, 1990’da orgeneral rütbesi aldı ve Jandarma Genel Komutanlığına atandı.

Çekiç Güç Kuvvetlerinin Türkiye’den ayrılması gerektiğini, ABD’nin Irak’ın kuzeyinde oluşturmaya çalıştığı Kürt devletinin Türkiye’nin zararına olduğunu söyleyen Bitlis’in uçağı, 17 Şubat 1993’te Ankara Güvercinlik’teki askeri üsten Diyarbakır’a gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra Yenimahalle Posta İşletme Merkezi bahçesine düştü.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Eşref, Bitlisi,, ABD, Gladyosu, katletti.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı