‘Stockholm Sendromu’ ve Çömez
Haber
01 Ağustos 2022 - Pazartesi 16:46 Bu haber 4807 kez okundu
 
‘Stockholm Sendromu’ ve Çömez
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan, 22.dönem milletvekili Dr. Çömez'in siyasi serüvenini değerlendirdi..
Manşet Haberi
‘Stockholm Sendromu’ ve Çömez

AK Parti’nin kuruluş sürecinde yer almış ve partinin lideri Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürlüğü ve Danışmanlığı görevlerinde bulunmuş 22.dönem Balıkesir milletvekilliği yapmış Genel Cerrahi Uzmanı Turhan Çömez, beş yıllık görev süresini partisinde tamamlayamadan Parti Disiplin Kurulu, kararıyla 8 Nisan 2008 yılında partisinden ihraç edildi.

 

İhracı öncesinden başlayarak başta dönemin Maliye Bakanı rahmetli Unakıtan ile polemikleri ve sert çıkışları, eleştirileri, ilişkileri ve arayışları ile dikkat çeken Çömez, inişli-çıkışlı siyasi yaşamında FETÖ’cülerin Ergenekon kumpas davalarında yakalanma riski öne çıkınca 2008 yılı Temmuz’un da sessiz-sedasız bir şekilde yurt dışına kaçırılarak, Yunanistan üzerinden İngiltere’ye geçerek, İngiltere’den siyasi sığınma talebinde bulundu ve kendisine 5 yıllık iltica hakkı verilirken, İngiltere’de bir hastanede genel cerrahi uzmanı olarak çalıştı.2019’da Ergenekon davasından beraati ile  Türkiye’ye dönüş hakkı kazandı ve 21 yıllık zaman diliminde  kamuoyuna  dönek bir siyasi  çalışması, beyanı yansımadı.

 

Yurda dönüşü Gönen’de köyü ve Bandırma’yı ziyaretlerinde de meraklı sorular karşısında siyasi açıdan genel suskunluğunu korudu. Sonrasına 2021 yılından başlayarak adım adım eski partisi ve  C.başkanı Erdoğan ile siyasi bir hesaplaşmaya sosyal medya ve muhalif TV ve yazılı basın üzerinden  hesaplaşmaya başladı. Son olarak geldiği nokta ise, kamuoyunda siyaseten ABD ve Batı’nın ‘proje partisi’ olarak nitelendirip tanımlanan partilerle içselleşirken, 2023 genel seçimlerinde İP’ten Balıkesir 1.sıra vekil adayı olduğu konuşulur oldu. Bize ‘Hayırlı olsun’ demenin ötesinde söz düşmüyor.

 

Dr. Çömez, hala siyasal ve sosyal yaşamımızın ‘kapalı kutu’ larından ilginç bir isim. Sonuçta, o da Ak Parti’de Başbakanlık, Bakanlık ve vekillik yapmış Babacan ile Davutoğlu kervanına katıldı. Ben bu sonucu ve vakayı , ‘Stockholm Sendromu’ ile ilişkilendiriyorum. Hep, o, teşhis koyacak değil ya..!

 

Özeti; düşmanını-katilini, sana eziyet edeni sevecek hatta aşık olacaksın.! Yıllar önce sosyal paylaşımlarından ve beyanlarından hareketle  ‘Çömez, nereye koşuyor’ isimli yazı dizimi yazdığım da ilgiyle karşılamış biraz da ‘şaşırmıştı’. Evet, aradan yıllar geçti ve Sn. Çömez’in sosyal paylaşımları ve beyanları yine yeni bir yazıyı hak ediyor. Çünkü, geçmişte Fetullah’a dokunan yanıyordu, günümüzde ise Kraliçe’nin semtinden geçene de ‘elma şekeri’ veriyorlar.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘Stockholm, Sendromu’, ve, Çömez,
Yorumlar
Haber Yazılımı