Susurluk'ta 2.Sarı vakası yaşanabilir!
Haber
10 Mart 2022 - Perşembe 15:05 Bu haber 2480 kez okundu
 
Susurluk'ta 2.Sarı vakası yaşanabilir!
Susurluk Belediyesi’nin arsa satış ihalesindeki usulsüzlük ardından Valilik İdare ve Denetim Müdürlüğü Belediye Başkanı Nurettin Güney, Encümen Üyeleri Ömer Öztürk ve Murat Kula hakkında soruşturma başlattı. İhale skandalının aktörleri hakkında hazırlanan dosya İçişleri Bakanlığı’na gönderildi.
Siyaset Haberi
Susurluk'ta 2.Sarı vakası yaşanabilir!

SONLARI SARI GİBİ Mİ OLACAK?

İçişleri Bakanlığı’ndan onay gelmesi durumunda Nurettin Güney ve encümen üyeleri hukuksuz ihaleden dolayı savcı karşısına çıkacak. Susurluk’taki yaşananlar ve izlenen yol “İhaleye fesat karıştırma” suçundan hüküm giyip Erdek Belediye Başkanlığı görevinden düşürülen ve seçilme ehliyetini kaybeden Hüseyin Sarı’yı akıllara getirdi.

Susurluk Belediyesi’ndeki şaibeli arsa ihalesi sonrasında Valilik İdare ve Denetim Müdürlüğü soruşturma başlattı. İhaledeki hukuksuzluğun görevi sebebiyle işlenen suç kategorisinde olduğu için Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Encümen Üyeleri Ömer Öztürk ve Murat Kula’yla ilgili açılan dosya İçişleri Bakanlığı’na gönderildi. İçişleri Bakanlığı’ndan gelecek soruşturma izni sonrasında savcılık soruşturması başlatılacak. İhaleye fesat karıştırma suçu kapsamında değerlendirilecek dosyada İçişleri Bakanlığı’nın soruşturmanın gidişatını etkilememesi için Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ve meclis üyelerini geçici olarak görevden el çektirtebileceği belirtiliyor.

İKİNCİ HÜSEYİN SARI

VAKASI OLABİLİR

Susurluk’ta ortaya çıkan ihale skandalı akıllara Erdek Belediye eski Başkanı Hüseyin Sarı’nın benzinlik ihalesi sonrasında belediye başkanlığının düşmesi ve seçilme hakkının elinden alınması olayını getirdi. Anayasa’nın 76. Maddesine göre seçilmişlerin resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma suçundan hüküm giymeleri durumunda bulundukları görevler düşer, affa uğramış olsalar bile seçilme ehliyeti ellerinden alınır. Erdek Belediye eski Başkanı Hüseyin Sarı, bu madde kapsamında aldığı cezanın onaylanması sonrasında belediye başkanlığı görevi düşmüş, siyasi hayatı sona ermişti. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Belediye Encümeni Üyeleri İYİ Partili Ömer Öztürk ve Murat Kula’nın da aynı durumla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Susurluk'ta, 2.Sarı, vakası, yaşanabilir!,
Yorumlar
Haber Yazılımı