1 KASIM HARF DEVRİMİNİN 94.YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ
Haber
02 Kasım 2022 - Çarşamba 13:54 Bu haber 1593 kez okundu
 
1 KASIM HARF DEVRİMİNİN 94.YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ
Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun'un başkanlığında Bandırma Belediyesi bünyesinde projesi gerçekleştirilerek 2021 yılında yapımı tamamlanan yeni binasıyla Bandırma ve bölge halkına ücretsiz destek eğitim hizmeti veren Bandırma Belediyesi Destek Eğitim Kursu'nun 1 KASIM 2022 SALI GÜNÜ açılışı gerçekleştirildi.
- Haberi
1 KASIM HARF DEVRİMİNİN 94.YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ

BAŞKAN TOSUN,"SÖZ VERDİK YAPTIK"

Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun'un başkanlığında  Bandırma  Belediyesi bünyesinde  projesi gerçekleştirilerek 2021 yılında yapımı tamamlanan yeni binasıyla Bandırma ve bölge halkına ücretsiz destek eğitim hizmeti veren Bandırma Belediyesi Destek Eğitim Kursu'nun 1 KASIM 2022 SALI GÜNÜ  açılışı gerçekleştirildi.

Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun açılışta yaptığı konuşmasında, “Bandırma Belediyesi olarak en çok önemsediğimiz, destek verdiğimiz konu eğitimdir. Okullarımızın ihtiyaçlarını, öğretmen ve öğrencilerimizin taleplerini karşılayabilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyor, geleceği şekillendirecek robotik ve robotik kodlama gibi eğitimlerin yaygınlaşması için uğraşıyor, farkındalık yaratacak projelere destek veriyoruz.

Özel sektörün bir yatırım alanı olarak görmesi sonucunda iyi bir eğitime ulaşmak hem çok zor hem de oldukça pahalı hale geldi. Ülkemizin ekonomik durumu maalesef bu kadar kötüyken, artık neredeyse hiçbir şeyde eşitlik ve adalet duygusu kalmamışken Bandırma Belediyesi olarak küçük de olsa bir fark yaratmak istedik.

Ekonomik alım gücü düşük olan ailelerin çocukları da bu ülkenin çocuklarıdır. Ve onların da iyi bir eğitim ve öğretim alma hakkı vardır. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak, çocuklarımıza özgüven ve başarma duygusu aşılamak için, yıllarca Nikah Salonu binamızda düşük ölçekli yaptığımız eğitime destek kurslarımızı, daha büyük ölçekte ve daha çok çocuğumuza ulaşabilmek adına yeni bir hedef çizdik. Ve o hedefe kısa sürede ulaşabilmenin onurunu sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

İşte 5 katlı kendi binasında, kendi özel yönetimi, 17 branş öğretmeni, 8 özel dersliği ve günümüzün tüm teknolojisini barındıran son derece donanımlı yapısıyla, tamamen ücretsiz eğitim ve öğretim veren: Bandırma Belediyesi Destek Eğitim Kursu.

Destek Eğitim Kursu bugün 352 öğrencisine eğitim ve öğretim veriyor. İlköğretim çağındaki öğrencilere; matematik, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi dersleri verilirken… Lise öğrencileri için; Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, tarih matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya dersleri eğitimi veriliyor. Ayrıca 12. sınıf ve mezun öğrencilere de üniversiteye hazırlık kursları veriliyor. 

Bandırma Belediyesi Destek Eğitim Kursunda sadece branş ders eğitimleri değil aynı zamanda iyi bir insan, topluma faydalı birey olmanın yolları konusunda öğretim de veriliyor. Geleceğimizi bugünden inşa etmenin en önemli yolu iyi bir eğitim ve sorumluluk duygusuyla perçinlenmiş öğretimden geçiyor. Bandırma Belediyesi olarak daha çok çocuğumuza bu konuda yardım edebilmek, onların geleceğe hazırlanmasında pozitif yönde katkı sağlayabilmek adına Destek Eğitim Kursumuzu baştan sona yeniledik ve yapılandırdık. Bandırmalı çocuklarımıza ve sevgili ailelerine hayırlı uğurlu olsun.

Değerli hemşerilerim, kıymetli dostlarım…

Bugün 1 Kasım 1928’de başlayan Harf Devriminin 94. yıl dönümü.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkçemizin daha kolay öğrenilmesi, yazılması, okunması için Latin harflerine geçiş yaptığımız Harf Devrimiyle, büyük bir eğitim kampanyası düzenlemiş, 3 yıl gibi kısa sürede okuma-yazma oranı 5-6’lardan 20’lere gelmiştir. Dünya ile entegrasyonu da sağlayan, sadece Türkçeyi değil farklı diller öğrenmemizi, başka milletlerin de Türkçe öğrenmesini kolaylaştıran Harf Devrimimiz kutlu olsun. Bu vesileyle; aydınlık devrimleriyle çağları aydınlatan, Cumhuriyetimizin kurucusu yüce önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Harf Devriminin 94. Yıl dönümünde resmi açılışını yapmaktan büyük onur duyduğum; Bandırma Belediyesi Destek Eğitim Kursumuz siz sevgili hemşerilerime, tüm Bandırma’ya hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

   

FATMA SİBEL KARABACAKOĞLU;

“1000 (BİN) ÖĞRENCİ KAPASİTEMİZ HAZIR”

 

Belediye Meclis Üyesi, Eğitimci Fatma Sibel Karabacakoğlu açılışta yaptığı konuşmasında, “2019 yerel seçimler öncesi bir söz vermiştik, Eğitim Destek Evimiz yeni binasında hem içiyle hem dışıyla, eğitim kalitesi ve kapasitesiyle dört dörtlük olacak diye. ve seçimlerden sonraki hafta Tolga Başkanımız ilk toplantıda “ilk hedefimiz Destek Eğitim Kursumuzu açmak” dedi. bütün zor koşullara rağmen, pandemiye rağmen inşaası olan binamız, içerisi, nitelikli öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte bugün açılışını gerçekleştirerek hizmet vermeye devam edecek. Burası, sınava hazırlanan 7.sınıf öğrencilerimiz ve 8. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte 12.sınıf (lise) ve mezun olmuş üniversiteye hazırlanan öğrencilerimizin eğitim gördüğü bir yer. okul çıkışlarına göre ayarlanmış ve haftanın 7 günü burada hizmet veriyoruz. Aynı zamanda tam kadrolu bir rehber öğretmenimiz var. öğrencilerimizin her an yanında. Gerek sınavları dolayısıyla, sınav kaygısını önleme amacıyla, verimli ders çalışabilme adına rehber öğretmeninim her zaman onların yanında olacak. Şu anda yaklaşık 600 öğrencimiz var. tabi ki başlangıcımız dar gelirli aileler fakat bakıyoruz ki şu anda Türkiye’de çok ciddi bir ekonomik kriz var, o yüzden Tolga Başkanımız dedi ki; “bu sayıyı nasıl arttırabiliriz, şöyle 1000 öğrencilik yapabilir miyiz” dedi. biz de çalıştık, Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, “bizi çalışmak kurtaracak”... Çalıştık, bütün altyapımızı hazırladık. şu anda buradan da duyurusunu yapmış olalım, 7-8-12 ve mezun öğrencilerimizden dar gelirli olsun olmasın yaklaşık 1000 (bin) tane öğrencimizi alabilecek kapasitemiz hazır, bu açılışla birlikte sayımızın daha da artacağından eminim. Eğitimi değiştirin, dünya değişir diyerek bütün bu süreçte belediye daire müdürlerimiz, belediye çalışanlarımız, öğretmen arkadaşlarımız en başta da Tolga Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 1, KASIM, HARF, DEVRİMİNİN, 94.YILDÖNÜMÜNDE, ANLAMLI, AÇILIŞ,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
1 KASIM HARF DEVRİMİNİN 94.YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ
1 KASIM HARF DEVRİMİNİN 94.YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ
1 KASIM HARF DEVRİMİNİN 94.YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ
1 KASIM HARF DEVRİMİNİN 94.YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ
1 KASIM HARF DEVRİMİNİN 94.YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ
1 KASIM HARF DEVRİMİNİN 94.YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ
1 KASIM HARF DEVRİMİNİN 94.YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ
1 KASIM HARF DEVRİMİNİN 94.YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ
1 KASIM HARF DEVRİMİNİN 94.YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ
1 KASIM HARF DEVRİMİNİN 94.YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ
Yorumlar
Haber Yazılımı