Sözleşmelilerin kadrolaşmasının ayrıntıları netleşiyor
Haber
02 Kasım 2022 - Çarşamba 16:18 Bu haber 1622 kez okundu
 
Sözleşmelilerin kadrolaşmasının ayrıntıları netleşiyor
Hazırlanan ilk taslağa göre 3 yılı dolduran sözleşmeliler kadroya geçecek. 3 yıldan az süresi olanlar ise 3 yılı tamamladıklarında kadroya geçecek. İkinci taslakta ise pek çok sözleşmeliyi sevindirecek detaylar yer alıyor...
Türkiye Haberi
Sözleşmelilerin kadrolaşmasının ayrıntıları netleşiyor

 
1Sözleşmeli kamu çalışanlarına kadro müjdesi Dikkat çeken 3 yıl kuralı
  •  
  •  
  •  

Sözleşmeli personele kadro düzenlemesinde son dakika gelişmesi! Taslak metin hazırlandı. Son müzakerelerden sonra Meclis'e gelecek ve yürürlüğe girecek. Böylece kamuda 4B kadrosunda çalışan sözleşmeliler kadro ile birlikte yeni sosyal ve mali haklara kavuşmuş olacak.

2Sözleşmeli kamu çalışanlarına kadro müjdesi Dikkat çeken 3 yıl kuralı

Yeni Asır yazarı Faruk Erdem, konuyla ilgili bilinmeyen detayları anlattı: Kamuda çalışan sözleşmelilerin kadro sorununu ortadan kaldıracak düzenlemede sona gelindi. Taslak metin hazırlanırken artık son müzakerelerden sonra yasalaşma aşamasına geçilecek. Söz konusu yasanın bu ay sonunda ya da Kasım ayı başında Meclis'ten geçmesi de bekleniyor.

Sözleşmeli kamu çalışanlarına kadro müjdesi Dikkat çeken 3 yıl kuralı

Bu noktada özellikle kamuda çok parçalı halde bulunan sözleşmeli sisteminin sadeleştirilmesi ve kadro haklarının verilmesi söz konusu olacak. Belli alanlarda ihtiyaç duyulduğunda yine sözleşmeli sistem işletilecek. Ancak sözleşmeli personel sistemi bir ana istihdam alanı olmaktan çıkacak.

4İŞTE TASLAKTAKİ MADDELER

İŞTE TASLAKTAKİ MADDELER

Hazırlanan ilk taslağa göre 3 yılı dolduran sözleşmeliler kadroya geçecek. 3 yıldan az süresi olanlar ise 3 yılı tamamladıklarında kadroya geçecek.

5Sözleşmeli kamu çalışanlarına kadro müjdesi Dikkat çeken 3 yıl kuralı

Bu taslağa göre halen bakanlıklarda ve belediyelerde çalışan sözleşmelilerden 3 yılı dolduranlar otomatik olarak kadroya geçmiş olacak

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sözleşmelilerin, kadrolaşmasının, ayrıntıları, netleşiyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı