ADD, TTB Başkanı Fincancı'yı istifaya davet etti.
Haber
21 Ekim 2022 - Cuma 04:47 Bu haber 1765 kez okundu
 
ADD, TTB Başkanı Fincancı'yı istifaya davet etti.
TSK'yı PKK'lı teröristlere karşı kimyasal silah kullanmakla suçlayan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya bir tepkide ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt'tan geldi.
Siyaset Haberi
ADD, TTB Başkanı Fincancı'yı istifaya davet etti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü PKK’nın kanalında katıldığı canlı yayında, Türk Silahlı Kuvvetlerini ‘kimyasal silah’ kullanmakla suçlamıştı.

Teröristlerin cesetlerini incelediğini söyleyen Fincancı, “Daha önce de incelemiştim. Sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan birisi kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da ne yazık ki çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz.” diye konuşmuştu.

Ankara Cumhuriyet BaşsavcılığıTürk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçlarından, soruşturma başlattı.

Fincancı’ya bir tepki de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt’tan geldi.

 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bozkurt, “Hain terör örgütü PKK’nın gerçek dışı iddiasına katılıp Türk Ordusu’nu”kimyasal silah” kullanmakla itham eden @ttborgtr Başkanı ve siyasetçileri kınıyorum. @tcsavunma ”TSK envanterinde yok” dediğine göre, bu müfteriler gereğini yapıp görevlerinden istifa etmelidir.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ADD,, TTB, Başkanı, Fincancı'yı, istifaya, davet, etti.,
Yorumlar
Haber Yazılımı