Aslı Baykal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'hamburger' göndermesi
Haber
19 Kasım 2022 - Cumartesi 03:19 Bu haber 1641 kez okundu
 
Aslı Baykal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'hamburger' göndermesi
CHP'den istifa eden ve son günlerde yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr Aslı Baykal'dan, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'hamburger' göndermesi geldi.
Siyaset Haberi
Aslı Baykal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'hamburger' göndermesi

CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir göndermede bulundu. Twitter hesabından açıklama yapan Aslı Baykal, "Özgürlüğü ve demokrasiyi Türk milleti için istiyorum. Bu da Türk milleti ile beraber inşa edilir. Amerikan hamburgercisinde veya Londra tefecisinde değil. Özgürlükçü olmak için gayrı milli olmak zorunluluğu yoktur. Elbette özgürlükçü ve demokratım ve elbette milliyim. Benim çizdiğim siyasal model budur." dedi.

 
 

 

Aslı Baykaldan Kemal Kılıçdaroğluna hamburger göndermesi

 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Başından beri görüşüyorum ben. Çünkü bir süre önce Deniz Baykal ile ilgili olarak Ali Mahir Başarır bir açıklama yapmıştı. Çok çirkin ve üzücü bir açıklamaydı o. Bunun üzerine Baykal'dan randevu aldım ve evine gittim. O dönemde Aslı Baykal da oradaydı. Bu tweetleri atınca hemen Aslı Baykal'ı aradım. "Ben bir kişisel çıkış içerisinde değilim. CHP'den istifa ettiğim doğrudur ama ben bir ilke tartışması yürütüyorum. CHP'nin kuruluş değerlerinden uzaklaştığını düşünüyorum" dedi. Türk siyasal yaşamının bir milli ve gayri milli unsurlar olarak ayrışmaya başladığını CHP'nin gayri milli unsurların arasında yer aldığını düşünüyor. AK Parti'ye katılacak şeklinde tweetler atılmıştı. Dedi ki, 'Ben bir mücadele içerisindeyim. O da CHP'nin bulunduğu yeri sorguluyorum. Çizgim milli bir çizgidir ama benim şu anda hiçbir siyasi partiyle bir angajmanım yok."

Aslı Baykal dün de sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu yola çıktığım zaman, babama komplo kuran gayrımilli odağın karşıma çıkacağını biliyordum. Görüyorum ki çok aceleciler. Onlarla elbette hesaplaşacağız.

Ama şimdi daha öncelikli bir gündemim var. Gayrımilli odağın iktidar olamayacağı bir teorik zemine katkıda bulunmaya çalışıyorum. Sonra onları cımbızımla teker teker toplayacağım.

 

Radikal demokrasi diye bir çıkış içerisinde olduğunu söyledi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Aslı, Baykal'dan, Kemal, Kılıçdaroğlu'na, 'hamburger', göndermesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı