Bandırma CHP'den Deniz ve arkadaşları anması
Haber
07 Mayıs 2022 - Cumartesi 15:08 Bu haber 2791 kez okundu
 
Bandırma CHP'den Deniz ve arkadaşları anması
CHP Bandırma Gençlik Kolları Başkanlığı, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 50. yılında anma programı düzenledi.
Bandırma Haberi
Bandırma CHP'den Deniz ve arkadaşları anması

 

Bandırma İskelesinde düzenlenen anma programına Belediye Başkanı Tolga Tosun, Belediye Meclis Üyeleri Nüvit Erten, Aydın Yağar, CHP İlçe Başkanı Dr Selim Panç, CHP Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Deveci, Kadım Kolları Başkanı Simge Gürkan Çavuşoğlu, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdal Doğru ve çok sayıda partili katıldı.

Ana töreninde konuşan Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Deveci, “Türkiye Cumhuriyeti’nde Devrimci mücadelenin sembolü olmuş Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin yıldönümünde bir aradayız. Onları süslü cümlelerle anmak için bir araya gelmedik! Yıllar sonra bile unutulmayan ve halkımızın bilincinde yaşayan bu üç fidanın açtığı yolda daha çok demokrasi, daha çok özgürlük ve tam bağımsız Türkiye için mücadele etmenin, bu mücadeleden vazgeçmemenin beyanı için bir aradayız” dedi.

 

Deveci devamında şunları söyledi “Deniz ve arkadaşlarının Samsun’dan Ankara’ya başlattığı “Tam Bağımsız Türkiye için Mustafa Kemal Yürüyüşü”nden, ABD’nin 6. Filo’suna karşı verdikleri meşru mücadeleden ve Denizler idam edilmesin diye çıktıkları yolda Kızıldere’de katledilen Mahir’in ve arkadaşlarının taşıdığı feda ruhundan öğrendiklerimiz ile bir aradayız. Küçük hesaplarla ayrışan değil bir araya gelen, omuz omuza mücadele eden ve yine omuz omuza türkü söyleyen bir geçmişi bizlere miras bırakan devrimci yüreklere selam olsun. Bugün bile yine isimleri ve mücadelelerinin hatıraları bizi bir araya getirebiliyorsa haykırmak gerekli ki ‘Ne geçmiş tükenmiştir ne de yarınlar’… Ve bu gün; baskının, zulmün, tehdidin siyasetin olağanı haline getirildiği bir dönemde yaşıyorsak ve inadına onları unutmuyorsak; “Geçse de yolumuz bozkırlardan, Denizlere çıkar sokaklar” diye haykırıyoruz. Ülkemizin daha eşit, daha adil, ezilenin olmadığı, emperyalizme peşkeş çekilmediği bir ülke olması için mücadele eden Üç fidanımızı ve tüm bu değerleri yaşatan devrimcileri saygı ve minnetle selamlıyoruz”

Bandırma Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdal Doğru’da konuşmasında “Türkiye devrimci hareketinin üç fidanının idam edilişlerinin üzerinden tam 50 yıl geçti. 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı unutmadık. Dün Denizlerin idamı için Meclis’te el kaldıranlar, Denizlerin idamına kalem kıranlar ve Denizlerin idamını isteyenler, ülkemizi emperyalizme, sömürüye ve gericiliğe teslim edenlerdir. Bugün ülkemiz tam da böylesi bir karanlığın tehdidi altındadır. Dün Denizlerin idamı için Meclis’te el kaldıranları tarih hiç affetmeyecektir.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bandırma, CHP'den, Deniz, ve, arkadaşları, anması,
Yorumlar
Haber Yazılımı