Bekarlık gerçekten sultanlık mı oluyor?
Haber
19 Temmuz 2022 - Salı 12:11 Bu haber 2323 kez okundu
 
Bekarlık gerçekten sultanlık mı oluyor?
Geçen yıl 90 bin lira olan düğün, çeyiz, takı, ev eşyası masraflarının ortalaması, 200 bin lirayı aştı. Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, düğün alışverişlerini internet üzerinden yaparak ciddi miktarlarda tasarruf edebilmenin mümkün olduğunu söyledi.
Türkiye Haberi
Bekarlık gerçekten sultanlık mı oluyor?

 

Aynı ürünün farklı mağazalarda çok değişik fiyatlara satılabildiğini belirten Kayral. “Dijital alışverişte, karşılaştırma sitelerini kullanarak her ürünün en uygun fiyatlısına birkaç saniyede ulaşabilir, yüzde 20-30 tasarruf edebilirsiniz.” dedi. Bu yıl 1 milyon çiftin evlenmesinin beklendiğini ifade eden Kayral, düğün ve ev kurma maliyetine ilişkin şu bilgiyi verdi:

  1. 300 kişilik bir organizasyon için kuru pasta ve meşrubat ikramından oluşan en basit düğün bile 25 bin liradan başlıyor. Düğünün yemekli olması halinde bu rakam seçilen menüye de bağlı olarak 100 bin lirayı rahatlıkla geçiyor.
  2. Salon ve yatak odası takımlarının fiyatları 25’er bin lira, yemek odası 20 bin lira, oturma odası ise 15 bin liradan başlıyor.
  3. Televizyon, buzdolabı, çamaşır-bulaşık makineleri, ocak, fırın, ütü, süpürgeden oluşan elektronik eşyaların ortalama paket fiyatı da 40 bin lirayı buluyor.
  4. Perde, halı, yemek takımları, tabak, bardak, çanak, küçük ev aletleri, 20-25 bin lira. Gelinlik, damatlık, fotoğraf ve video çekimleri, gelin arabası süslemesi, depozito dahil ilk ev kirası 20 bin lira.
  5. İnce bileziğin fiyatı 10 bin lira.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Bekarlık, gerçekten, sultanlık, mı, oluyor?,
Yorumlar
Haber Yazılımı