Büyükşehir'den toplu taşımaya zam
Haber
03 Ağustos 2022 - Çarşamba 14:34 Bu haber 2431 kez okundu
 
Büyükşehir'den toplu taşımaya zam
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri arasında yer alan Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş şehir içi ve ilçeler arası yolcu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Şehir içi toplu taşıma araçlarında sivil yolcu taşıma ücreti Balkart’la 7 TL’ye, öğrenci ise 5 TL’ye yükseldi.
Bölge Haberi
Büyükşehir'den toplu taşımaya zam

Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş yolcu taşıma ücretlerinde değişiklik yaptı. BTT’ye ait halk otobüslerinde Balkart’la biniş sivil 7 TL’ye, öğrenci ise 5 TL’ye yükseltildi. Şehir içinde yolcu taşıma yapan taksi dolmuş ve minibüs ücretleri de aynı şekilde belirlenirken, Balkart yerine para vermek isteyen sivil yolcular 7,50, öğrenciler ise 5,50 TL ödeyecek.

Şehir içi toplu taşıma ücretlerine yapılan zam ilçeler arasındaki hatlarda da uygulandı. Balıkesir merkezine yakın ilçelerdeki ulaşım ücretlerine 4 liradan başlayan zam uygulamaya kondu. Buna göre Balıkesir-İvrindi arası yolcu taşıma ücreti Balkart ile 25 TL’ye, öğrenci ise 17,50 TL’ye yükseltildi. İvrindi’ye gidecek vatandaşlar minibüslere para vermek isterlerse 26 TL ödeyecek. Balıkesir ile Bidagiç arasındaki ücretlerde de artış yaşanırken fiyatlar Balkartla 27,50 TL olurken öğrenci yolcular ise 20 TL’ye yükseltildi. Balıkesir-Bigadiç arasında yolculuk yapacak olan vatandaşlar Balkart yerine para ile ödeme yapacaksa fiyatlar öğrenci sivil ayrımı olmadan 28,50 TL olarak belirlendi.

Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş tarafından İvrindi ve Bigadiç haricinde de ilçeler arası toplu taşıma ücretlerinde değişiklik yaptığı öğrenildi. Kilometreye göre belirlenen ücret artışları yürürlüğe girdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Büyükşehir'den, toplu, taşımaya, zam,
Yorumlar
Haber Yazılımı