Geleceği öngörmek
Haber
16 Şubat 2022 - Çarşamba 13:22 Bu haber 2780 kez okundu
 
Geleceği öngörmek
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan yazdı...
Bölge Haberi
Geleceği öngörmek

Deri Karma İhtisas OSB Başkanı Yusuf Çetinkaya,3800 dönümden oluşan 2.Etabın  yatırımcılara açılması için fizibilite çalışmalarını tamamlama aşamasında olduklarını ve  2.Etap için yoğun talep olduğunu belirterek, sadece  Karteks ‘in kağıt fabrikası kurmak için 1200 dönüm yer talebinde bulunduğunu açıkladı.

Şaşırtıcı mı, HAYIR.!

Geçmiş yıllarda tarım ve hayvancılıkla, et ve süt ürünleri, kadınlarımızın el emeği oyaları. termal kaynakları ve termal turizmi ile ünlenmiş şehrimiz çok değil   30-35 yıllık OSB yolculuğu ile mevcut sanayi  yatırımları ve üretimi ile  aynı zamanda bir sanayi kenti olma yolunda… Ve ülkemiz, bölgemiz sanayicilerinin Karma OSB’ye artan ilgisiyle bu çileli yolculuk her gün biraz daha katlanıp, yeni sanayi yatırımlarıyla biraz daha zenginleşip, büyüyor.

Gönen Karma OSB’ye artan yatırımcı ilgisi boşuna değil. Bursa, Gebze, Kocaeli, İzmit, İstanbul gibi sanayinin yoğun olduğu kentlerden ve bölgelerden kentimiz ve bölgemize akışın bir nedeni var. Kentimizin coğrafi ve stratejik konumu, ulaşım kolaylıkları ve özellikle yanı başımızdaki Bandırma Limanı’nın varlığı, İstanbul-İzmir-Bursa aksı üzerinde bulunması, çok alternatifli lojistik olanakları, yatırımlar için uygun arazi varlığı, gelişmekte olan alt yapısı, genç ve yetişkin nüfusu gibi özellikleri yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bu niteliklerine yatırımcılar için daha sayısız avantajlar eklenebilir.

Onun içindir ki, gazetemizde hep dikkat çekerek, vurguladığımız gibi, Gönen özellikle Bandırma ile OSB kardeşliğini iyi değerlendirerek, ekonomik açıdan kalkınıp, güçlenmenin, ülke de ve bölgede söz sahibi olmanın, ekonomik ve sosyal gelişmenin her olanağını değerlendirip, kentsel rolü ve gücünün farkında olabilmeli. Mevcut durumunu ve zamanını iyi değerlendirip, anlamsız itiş/kakışlar, sen-ben davaları gibi içi boş ve suni gündemlerle enerjisini tüketmemeli.

İnsanımız ve özellikle gençlerimiz bunu özlüyor ve istiyor. Geleceğe dönük hareket alanlarının genişleyip, güvence altına alınmasını ve tercih olanaklarının güçlendirilmesini, aş ve iş, yaşanabilir bir kent  istiyor. Bu, arzu ve talebin önünde kim durabilir.?

Kaynak: Editör:
Etiketler: Geleceği, öngörmek,
Yorumlar
Haber Yazılımı