HDP'li Buldan'dan inciler ;PKK/YPG Türkiye'ye tehdit değilmiş
Haber
23 Kasım 2022 - Çarşamba 05:40 Bu haber 1548 kez okundu
 
HDP'li Buldan'dan inciler ;PKK/YPG Türkiye'ye tehdit değilmiş
HDP’li Pervin Buldan, Suriye’nin kuzeyindeki PKK/ YPG varlığının Türkiye için tehdit olmadığını iddia etti.
Siyaset Haberi
HDP'li Buldan'dan inciler ;PKK/YPG Türkiye'ye tehdit değilmiş

HDP Meclis Grup Toplantısında bu hafta da Eş Genel Başkanlardan Pervin Buldan konuştu. Buldan’ın gündeminde Suriye’nin kuzeyine yönelik harekât vardı.

 

Buldan konuşmasında Türk ordusunun Suriye’nin kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik operasyonu için AK Parti ve MHP’nin seçim kampanyasını başlattığını öne sürdü. Taksim’de yaşanan terör saldırısının da operasyon için devlet tarafından kurgulandığını ima etti.

ALTILI MASAYA SESLENDİ

Buldan, terör örgütü PKK/ YPG mevzilerinin Türkiye için tehdit olmadığını savundu. Buldan, sınır ötesi harekâta destek verdiği için altılı masayı da eleştirerek ‘Bu oyunun hep birlikte karşısında olalım’ diye seslendi. Şöyle uyardı:

“Buradan, bu savaş politikalarına sessiz kalanlara ve de alkış tutanlara da diyorum ki; seçim öncesi sahneye konulan bu büyük oyunu hepimizin görmesi gerekiyor. Tüm demokratik kamuoyuna, tüm toplumsal kesimlere, vicdanlı insanlara, barışı isteyen herkese sesleniyorum; Hep birlikte bu savaş politikalarının karşısında olalım, demokratik çözümün yanında olalım.”

 

‘SEÇİM KAMPANYASINI SAVAŞLA BAŞLATTILAR’

Buldan şunları söyledi: “İktidarlarının bekası için canları ve yaşamı hiçe sayan AKP-MHP savaş zihniyetini herkes görmelidir. Kaybedeceğini gören AKP-MHP ittifakı, siyasi ömrünü uzatmak için seçim kampanyasını savaş politikalarıyla başlatmış durumdadır… Kuzey ve Doğu Suriye sivil yerleşim bölgelerine yönelik olarak gerçekleştirilen hava operasyonu ve saldırıların hemen öncesinde Taksim’de yaşanan karanlık patlama kesinlikle bir tesadüf değildir. Ortada elbette aydınlatılması gereken yığınla soru işareti vardır. Bu karanlığı açıklığa kavuşturmak yerine savaş siyasetine sarılan iktidara çok net bir şekilde söylemek isterim ki bu oyunlar tutmayacaktır. AKP-MHP iktidarının iddia ettiği gibi Kuzey ve Doğu Suriye’deki demokratik yönetim modeli, Türkiye için bir tehdit değildir. Halkların ortak geleceği açısından asıl tehlike, AKP-MHP’nin dayattığı savaş politikalarıdır.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: HDP'li, Buldan'dan, inciler, ;PKK/YPG, Türkiye'ye, tehdit, değilmiş,
Yorumlar
Haber Yazılımı