İş yapayım derken..!
Haber
16 Şubat 2022 - Çarşamba 16:55 Bu haber 3086 kez okundu
 
İş yapayım derken..!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan yazdı...
Manşet Haberi
İş yapayım derken..!

2019 yılı Mart yerel seçimlerini öncesi ve sonrasıyla bir anımsayın…

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin referandumla kabul edilerek, yasalaşması ve yürürlüğe girmesiyle ile birlikte yeni sisteme göre, ülkemiz siyasal sisteminde köklü değişiklikler olacağı, siyasetin rengi ve niteliğinin değişeceği kimse için bir muamma değildi. Yeni sistem de eski siyasi alışkanlıklarla yürünemeyeceği belliydi.

İktidar partisi AK Parti ile MHP-BBP’nin kurduğu ‘Cumhur İttifakı’ ile ana muhalefet partisi CHP’nin İP-Saadet-DP yanı sıra HDP ile oluşturduğu ‘Millet İttifakı’nın gerçekleşen yerel seçimlerde belediye başkan adayları ile meclis üye listelerinin nasıl hazırlandığını, her iki ittifakın büyükşehir ve ilçe başkan adayları ile meclis üyeliği aday listelerine nasıl müdahil olduklarını da  yaşadık. Parti üyelerinin ve seçmenin hiç tanıma şansı olmadığı hatta siyasete yabancı bir çok ismin listelerde yer alarak, yerel seçimler sonrası yerel yönetimlerde temsil ve söz hakkına sahip olduklarını ibretle gördük ve yaşadık.

Siyasal partiler ve özellikle seçilmiş belediye başkan adaylarının  seçim sonrası geçen üç yılda neler yaşadıklarını bir kendileri, bir seçmen, bir de Allah bilir..! Rüyalarında bile yerel yönetimlerde temsil ve söz hakkına sahip olamayacak bir çok isim, halkın temsilcisi olarak karşımızda ve kentlerimizin, kent toplumunun yönetilmesinde şu veya bu oranda söz sahibi. Ayrıca, yine kurulu ittifak paydaşları nezdinde daha bugünden 2024 yılı Mart’ında gerçekleşecek yerel seçimlere dönük, başkan ve meclis üyeliği adaylığı liste paylaşım hesaplarının  ‘kapalı kapılar ardında ‘başlamış bulunduğunu da belirtelim.

Bugün, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne Susurluk merkezli yansıyan İbrahim Dürmüş’ün  ‘devamsızlık’ gerekçesiyle İP ve CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğinin düşürülmesi ‘operasyonu ‘ da hem Susurluk’ta hem de Büyükşehir Meclisi’nde hassas olan dengelerin İP ve CHP lehine devşirilmesi çabasına, Başkan Yılmaz’ın yönetim de zora sokulmasına yönelik bir hamle…

Peki, bu siyasi hesaplarda seçmen ve  seçmenin iradesine saygı  var mı, yok.!

Kekliği düz ovada avlarlar anlayışıyla Susurluk ve Büyükşehir’de sahnelenen bu hesap, rövanşist bir anlayışla tüm ilçe belediyelerine taşınırsa ne olur? Benzer sorun ve sıkıntıları ‘Millet İttifakı’ndan seçilmiş  bir çok meclis üyesi yaşar mı yaşar.! Çünkü, biliyoruz ki, Balıkesir’in tüm ilçe belediye meclislerinde bu sıkıntı yani partilerin meclis üyelerinin ‘ devam’ sorunu yaşanıyor.

‘Cin’i şişeden çıkartmak iş değil ve bizden uyarması..

Kaynak: Editör:
Etiketler: İş, yapayım, derken..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı