İstanbul'da kar yağışı başladı..!
Haber
16 Aralık 2021 - Perşembe 01:32 Bu haber 2877 kez okundu
 
İstanbul'da kar yağışı başladı..!
Kar yağışı başladı. Meteoroloji son dakika duyurmuştu. Birçok ilde başladı. Alarm verildi. Günlerce devam edecek. Sıcaklıklar eksiye düşüyor. Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı. MGM güncel haritayı paylaşarak sağanak ve kar yağışı etkili olacak illeri tek tek duyurdu. Bugünden itibaren başlayan kar yağışı etkisini sürdürecek. Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’da Silivri’nin yüksek kesimlerine kar sulu bir şekilde etkili olmaya başladı. Silivri Kadıköy Mahallesi gibi birçok mahallede yağmurla karışık şekilde başlayan kar yağışının, ilerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor.
Türkiye Haberi
İstanbul'da kar yağışı başladı..!

Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Marmara dahil günlerce devam edecek. MGM haritayı paylaşarak uyardı. Sıcaklıklar düşüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamaya göre: Marmara, İç ve Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


BOLUDA KAR BAŞLADI


Bolu Dağı'nda gece saatlerinde kar yağışı başladı. Bolu Dağı'nın D-100 yolu geçişinde kar yağışı nedeniyle Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.


Küreme çalışmasıyla yolda kar tutmazken, bazı alanlar ise beyaz örtüyle kaplandı, kar kalınlığı 10 santimetreyi aştı. Yağış nedeniyle ulaşımda aksama olmadı.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI


Yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Akdeniz, Denizli, Afyonkarahisar, Antalya, Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın batısı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-85 kg/m2) olması, Toroslar Mevkii ile Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin yüksekleri, Batı Karadeniz'in yüksekleri ve Marmara'nın doğusunun yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kar yağışına bağlı olarak ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


MARMARA 
Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren bölgenin güneydoğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.


EGE 
Çok bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.


AKDENİZ 
Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde (Toroslar Mevkii) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2), bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde (Toroslar Mevkii) kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.


İÇ ANADOLU 
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Eskişehir çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi ile yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


BATI KARADENİZ 
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ 
Parçalı ve çok bulutlu, Çorum ve Amasya ile gece saatlerinden itibaren Orta Karadeniz bölümünün aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


DOĞU ANADOLU 
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU 
Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır, Batman, Mardin, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile yarın (Perşembe) zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


KAR NE ZAMANA KADAR YAĞACAK? 


Meteoroloji'nin orta ve uzun vadeli tahmin haritasına göre perşembe gününden itibaren İç Anadolu ve Doğu Anadolu'dan başlayarak kar yağışı etkili olacak. Cumartesi günü kıyı kesimler dışında tüm yurtta kar yağışı beklenirken, 20 Aralık pazartesi günü İstanbul'da da karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.


METEOROLOJİ'DEN AÇIKLADI 


Meteoroloji orta ve uzun vadeli hava durumu raporunda kar yağışı uyarısında bulundu. Yeni hafta rapora göre, birçok ilde kar ve sağanak yağışı meydana gelecek. Rapora göre hava sıcaklıkları giderek düşecek ve yurdun iç kesimlerinde kar yağışı etkili olacak.

 

İSTANBUL'A KAR YAĞDI 


Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’da Silivri’nin yüksek kesimlerine kar sulu bir şekilde etkili olmaya başladı. Silivri Kadıköy Mahallesi gibi birçok mahallede yağmurla karışık şekilde başlayan kar yağışının, ilerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İstanbul'da, kar, yağışı, başladı..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı