TMT,Kıbrıs'ın Kuvayi Milliye'sidir..!
Haber
10 Şubat 2022 - Perşembe 00:43 Bu haber 3064 kez okundu
 
TMT,Kıbrıs'ın Kuvayi Milliye'sidir..!
Ayşenur Aslan, Kuvayi Milliyenin Kıbrıs versiyonu olan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatını (TMT) illegal, suikastçi bir örgüt olarak tanımladı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Arslan’ın tepki çeken sözleriyle ilgili harekete geçildiğini duyurdu.
Türkiye Haberi
TMT,Kıbrıs'ın Kuvayi Milliye'sidir..!

Halk TV sunucusu Ayşenur Aslan, Halk TV ekranlarında yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu.” dedi.

TEPKİ YAĞDI

Amiral Cem Gürdeniz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “KKTC’yi TMT, Mücahitler, Bereketçiler ve nice isimsiz kahraman Yavru Vatan yapmıştır. Onlar olmasa Kıbrıs Türk’ü EOKA’nın Grivas’ların Makarios’ların, Sampson’ların soykırımına uğrardı. İyi ki Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş bu sözleri duymadılar. Çok yazık.” dedi.

Eski Özel Kuvvetler Komutanı. 24. Dönem MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, Aslan’ın sözlerine sert tepki gösterdi. Alan, “Ayşenur Arslan;TMT olmasa,Kıbrıs Türk’ü olmazdı, TMT Kuvayı Milliyedir. Sense bir vatan hainisin!” dedi.

Yazar ve e. astsubay Oktay Yıldırım, “İnsan/gazeteci muhalefet eder, eder de sırf bunu yapmak için kendi tarihine sövmez, devletine düşmanlık etmez.TMT hakkında tek satır okuduğu bile kuşkulu. Bu nedir Allah aşkına, bu nedir? Bu nasıl gazeteciliktir? Önünde, sonunda ne demiş olursa olsun, ayıptır ayıp.” dedi.

Ayşegül Aslan’ın skandal sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt KARAKAYA tepki gösterdi. Karakaya konuya ilişkin paylaşımında, “Ayşenur Aslan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatını (TMT) illegal, suikastçi bir örgüt olarak tanımlamıştır. TMT, Kuvayi Milliyenin Kıbrıs versiyonudur İhanetin geldiği noktaya bakın! Yazıklar olsun! Türk Milleti adına program sunucu ve Halk TV’den özür ve düzeltme bekliyoruz. Derhal” ifadelerine yer verdi.

 

ÖMER ÇELİK’TEN TEPKİ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Arslan’ın sözlerine tepki gösterdi. Çelik, “Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türkü’nün katliam şebekesi olan EOKA’ya karşı şanlı direnişinin odağıdır. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. EOKA adlı katliam şebekesinin varislerine karşı direniş ruhu aynı kararlılıktadır…” dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ: KAHROLSUN VATAN HAİNLERİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, “Türk Mukavemet Teşkilatı, Türk Milleti’nin, Kıbrıs Türklüğü’nün ve TSK’nın şanlı tarihinin onurlu bir parçasıdır. Bu şanlı teşkilata hakaret, ancak Türk düşmanı bir zihniyet tarafından yapılabilir. Kahrolsun bu tarihe hakaret eden cahiller ve vatan hainleri.” paylaşımını yaptı.

RTÜK HAREKETE GEÇTİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Arslan’ın tepki çeken sözleriyle ilgili harekete geçildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Şahin, “Halk TV’deki Ayşenur Arslan’ın sunduğu programda; Kıbrıs Türkünün onuru ve bağımsızlığı için mücadeleler veren Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözlerle ilgili inceleme başlatılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

TMT NEDİR?

Türk Mukavemet Teşkilatı (kısaca TMT), Kıbrıs Türk toplumunu, Rum çetelerin saldırılarına karşı korumak için kurulan silahlı örgüttür. İlk olarak Kıbrıslı Rumların EOKA örgütüne karşı faaliyet göstermek üzere 1957’de kurulan TMT, 1958’de fiilî olarak faaliyet göstermeye başladı. Daha sonraları Millî Muhafız Ordusu, Akritas örgütü ve EOKA-B ile mücadele etti. 1 Ağustos 1976 tarihinde Kıbrıs Türk Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na dönüştürüldü. Üyelerine “mücahit” denmekteydi. Kıbrıs Harekâtı’nın başladığı 20 Temmuz 1974 tarihinde TMT üyesi 17.151 mücahit bulunuyordu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: TMT,Kıbrıs'ın, Kuvayi, Milliye'sidir..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı