Toplu taşıma araçları, köprü ve otoyollar bayramda ücretsiz
Haber
26 Nisan 2022 - Salı 11:37 Bu haber 2871 kez okundu
 
Toplu taşıma araçları, köprü ve otoyollar bayramda ücretsiz
Ramazan Bayramı dolayısıyla Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyol ve köprülerden geçişler ücretsiz olacak. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ilgili Ulaştırma Bakanlığı'ndan da açıklama geldi.
Türkiye Haberi
Toplu taşıma araçları, köprü ve otoyollar bayramda ücretsiz

Ramazan Bayramı'nda otoyolların, köprülerin ve toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

KÖPRÜLERDEN GEÇİŞLER ÜCRETSİZ OLACAK!

Karara göre, bayram tatili nedeniyle KGM sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler, 30 Nisan Cumartesi (Cumayı cumartesiye bağlayan gece) saat 00.00'dan başlayarak, 5 Mayıs Perşembe saat 07.00'ye kadar ücretsiz olacak.

 

YAP-İŞLET-DEVRET PROJELERİ HARİÇ

Yap-işlet-devret projeleri ücretsiz geçiş uygulamasından hariç tutuldu.

ŞEHİR İÇİ TOPLU TAŞIMA HİZMETLERİ DE ÜCRETSİZ

Vatandaşlar, Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden 2 Mayıs Pazartesi saat 00.00'dan 4 Mayıs Çarşamba gün sonuna kadar (Ramazan Bayramı süresince) ücretsiz yararlanabilecek.

 

Son dakika: Toplu taşıma araçları, köprü ve otoyollar bayramda ücretsiz

 

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ramazan Bayramı’nda Cumartesi-Perşembe günleri arasında Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan köprü ve otoyolların, Pazartesi-Çarşamba günleri arasında da Marmaray, Başkentray ve İzban’ın ücretsiz olduğunu duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 30 Nisan Cumartesi saat 00.00’dan 5 Mayıs Perşembe günü saat 07.00’ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün ücretsiz olacağına dikkat çekildi.

Açıklamada, ayrıca 2 Mayıs Pazartesi günü saat 00.00’dan 4 Mayıs Çarşamba günü saat 24.00’e kadar İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray, İzmir’de İzban seferlerinin de ücretsiz olacağı kaydedildi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Toplu, taşıma, araçları,, köprü, ve, otoyollar, bayramda, ücretsiz,
Yorumlar
Haber Yazılımı