8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikler Serisi
Haber
02 Mart 2022 - Çarşamba 17:44 Bu haber 2230 kez okundu
 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikler Serisi
Takvimler 8 Mart’ı gösterdiği her yıl, dünyanın dört bir yanında kadınlara yönelik ayrımcılık, şiddet, mobbing ve tüm haksızlıklar çeşitli eylemler ile protesto edilirken, özgürlük ve hak mücadelesine yönelik düzenlenen programlar ile farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Sosyal belediyeciliği ilke edinen Bandırma Belediyesi de düzenlediği etkinlikler ile kadının emeği ile var olma mücadelesine destek oluyor.
Bandırma Haberi
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikler Serisi

Bandırma Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikleri, bugün başlayan; söyleşi, tiyatro ve bir dizi program ile 13 Mart’a kadar sürecek. Söyleşiler, sergiler, tiyatrolar, mini konserler gibi oldukça zengin içeriğiyle büyük ilgi görmesi beklenen etkinlikler serisinde bu akşam, saat 17:00’de; CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Gamze Taşçıer, Belediye Nikah Salonunda gerçekleşen ve oldukça yoğun katılımın olduğu söyleşide Bandırmalılar ile buluştu.

 

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, eşi Seda Tosun, CHP İlçe Örgütü Başkanı Selim Panç, önceki dönem Belediye Başkanı Sedat Pekel, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat’ın da katıldığı söyleşide Milletvekili Gamze Taşçıer, Dünya Emekçi Kadınlar Gününün tarihçesi ve önemine değindikten sonra, kadın haklarının ve cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yaptı. Milletvekili Taşçıer; “Cumhuriyetimizin ilanı aynı zamanda; kadının artık emeğiyle var olma, medeni kanunlar ile hak ve özgürlüklerinin teminat altına alınması anlamına da gelmektedir. Benim mücadelem ve hayalim; kadınların korkusuzca, özgürce sokaklarda dolaşabildiği, çalışabildiği, üretebildiği, şiddet görmeden, cinayete kurban gitmeden yaşayabildiği bir Türkiye’dir. İnsan haklarına saygılı çocuklar yetiştirmeliyiz. Hepimize görevler düşüyor. Kadın siyasetçi kotasını en iyi uygulayan partilerden biri CHP olsa da siyasi partilerde kadın kotaları mutlaka daha da arttırılmalı” dedi. Söyleşide soru ve cevap bölümünün ardından Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun; “Bandırma Belediyesi olarak düzenlediğimiz etkinlikler ile kadının toplumumuzdaki önemi ve değerine yönelik farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Kadın ve erkek birlikte üretecek, hayatı daha anlamlı ve güzel kılacağız” dedi. Başkan Tolga Tosun, Milletvekili Gamze Taşçıer’e verdiği bilgilerden ve katkısından dolayı teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 8, Mart, Dünya, Emekçi, Kadınlar, Günü, Etkinlikler, Serisi, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı