Abu Dabi'de! Türkiye ile BAE arasında önemli anlaşmalar imzalandı
Haber
15 Şubat 2022 - Salı 00:16 Bu haber 3220 kez okundu
 
Abu Dabi'de! Türkiye ile BAE arasında önemli anlaşmalar imzalandı
Resmi ziyaret kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhammed bin Zayed Al Nahyan tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti kapsamında Türkiye-BAE arasında çeşitli alanlarda önemli anlaşmalar imzalandı.
Dünya Haberi
Abu Dabi'de! Türkiye ile BAE arasında önemli anlaşmalar imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanAbu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın davetiyle resmi temaslarda bulunmak üzere TSİ 15.40 sıralarında Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) geldi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı’nda Abu Dabi Federal Bakanı ve Mihmandar Bakan Tani bin Ahmed Al Zeyouidi ile Kraliyet Ailesi Üyesi, Emir'in kardeşi Başkanlık İşleri Bakanı Şeyh Mansour, Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ve eşi Burcu Erdoğdu Tunçer, Dubai Başkonsolosu Mustafa İlker Kılıç ve eşi Aslı Alanat Kılıç ile Abu Dabi Büyükelçiliği görevlileri tarafından karşılandı.

Erdoğan daha sonra Devlet Başkanlığı Qasr Al Watan’a geçti. Erdoğan, Veliaht Prens El Nahyan tarafından Qasr Al Watan’da resmi törenle karşılandı. İki ülke marşlarının okunduğu törende, askeri kıtayı selamladı. Törende daha sonra Erdoğan ve El Nahyan’a karşılıklı heyetler tanıtıldı.

İki ülke arasındaki bağların güçlendirilmesi amaçlanan anlaşmaların da imzalanacağı temaslar kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Dünya Fuarı ‘EXPO 2020 Dubai’ye gelerek, Türkiye Ulusal Günü olarak tespit edilen 15 Şubat’ta Türkiye sergi alanını ziyaret edecek.

ÖNEMLİ ANLAŞMALAR İMZALANDI

Türkiye ile BAE arasında, Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası, İklim Eylemi Alanında Mutabakat Zaptı, Sanayi ve İleri Teknolojiler Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Kültürel Alanda İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı, Tarımsal İşbirliği Üzerine Mutabakat Zaptı, Kara ve Deniz Taşımacılığı Alanlarında İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Gençlik Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı, “Afet ve Acil Durum Yönetimi” Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Meteoroloji Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Medya ve İletişim Alanlarında İş Birliği Protokolü, Arşiv Alanında İşbirliği Protokolü ve Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması Müzakerelerinin Başlatılmasına İlişkin Ortak Bakanlar Bildirisi imzalandı.

Öte yandan Türkiye ve BAE arasında Savunma Sanayii İşbirliği Toplantılarının Başlatılmasına İlişkin Niyet Mektubu’na imza atıldı.

TÜRKİYE İLE BAE ARASINDA 'MEDYA VE İLETİŞİM ALANLARINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Medya Ofisi arasında 'Medya ve İletişim Alanlarında İş Birliği Protokolü' imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü BAE ziyareti kapsamında Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri Hükümeti Arasında Medya ve İletişim Alanlarında İş Birliği Protokolü imzalandı. Türkiye adına İletişim Başkanı Fahrettin Altun, BAE adına Medya Ofisi Başkanı Saeed al Eter'in imzaladığı protokol ile iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin artırılmasının, medya ve iletişim alanlarında ilişkilerin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtildi. 

Protokole göre iki ülke, birbirlerinin mevcut ekonomik, siyasi, kültürel ve sosyal hayatlarını daha yakından tanımak ve iletişim faaliyetleri hakkında görüş alışverişini sağlamak amacıyla her yıl medya ve iletişim dünyasından temsilcilerin karşılıklı ziyaretlerini teşvik edecek. Türkiye ve BAE'den medya mensupları ve kanaat önderlerinin periyodik olarak bir araya gelmesini sağlayarak ortak etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca iki ülkenin genç gazeteci ve medya mensupları ile teknik elemanlarına karşılıklı staj ve eğitim imkanları sağlanması yönünde girişimde bulunulacak. Tarafların ülkelerinde mesleki çalışmalarını yürüten diğer ülkenin medya mensuplarına da gerekli yardım ve kolaylığı sağlanacak. 

İki ülkenin gerekli iç yasal usullerinin tamamlanmasının ardından yürürlüğe gireceği belirtilen protokülle ilgili İletişim Başkanı Altun, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Altun, yaptığı paylaşımda, "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında Medya ve İletişim Alanlarında bir işbirliği protokolü imzaladık. Bu önemli protokolle birlikte iki ülke, medya ve iletişim alanında güçlerini birleştirecek. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

 

Son dakika: Erdoğan Abu Dabide Türkiye ile BAE arasında önemli anlaşmalar imzalandı...

 

ERDOĞAN, ABU DABİ VELİAHT PRENSİ EL NAHYAN İLE AKŞAM YEMEĞİ YEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ile akşam yemeği yedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ile yaptığı baş başa ve heyetler arası görüşme sonrasında akşam yemeği yedi. Yemeğin ardından El Nahyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyareti sırasında konaklayacağı Emirates Palace Oteli’ne uğurladı. Erdoğan ayrıca, görüşmelerinin ardından Şeref Defteri’ni imzaladı.

Son dakika: Erdoğan Abu Dabide Türkiye ile BAE arasında önemli anlaşmalar imzalandı...

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dabi'de şeref defterini imzaladı.

 

 

Son dakika: Erdoğan Abu Dabide Türkiye ile BAE arasında önemli anlaşmalar imzalandı...

 

YENİ BİR SAYFA

BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın Diplomasi Danışmanı EnverGargaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulunmuştu. Gargaş açıklamada, "Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın Türkiye'ye ziyaretinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyareti, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerde yeni olumlu bir sayfa açıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Abu, Dabi'de!, Türkiye, ile, BAE, arasında, önemli, anlaşmalar, imzalandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı