Agamemnon-Tunç Soyer ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı.!?
Haber
30 Ekim 2022 - Pazar 03:04 Bu haber 1807 kez okundu
 
Agamemnon-Tunç Soyer ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı.!?
İzmir Kitap Fuarı dün başladı. 6 Kasım'a kadar devam edecek fuarda, konferans salonlarına verilen isimlerden biri dikkat çekti: Agamemnon salonu... Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer o salonda söyleşi yapacak.
Siyaset Haberi
Agamemnon-Tunç Soyer ve  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı.!?

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş ve SNS Fuarcılık Organizasyon Tic. Ltd. Şti. organizatörleri tarafından düzenlenen İzmir kitap fuarı konferans salonlarından birine ‘Agamemnon’ isminin verilmesi dikkat çekti.

Agamemnon karakteri, tarihsel olarak Miken Kralı ve ordularını Troya’ya (Truva) götüren komutan olarak biliniyor. Ayrıca Birleşik Krallık’ın 1906’da denize indirdiği ve 1908’de göreve başlayan Agamemnon gemisi I. Dünya Savaşı’nda görev yapmış, Çanakkale Deniz Savaşı’nda işgal kuvvetleri gemisi olarak yer almıştır. 30 Ekim 1918 tarihinde Limni Adası’nın Mondros Limanı’nda imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması ise Anadolu’nun işgali anlamına gelmesi bakımından Agamemnon zırhlısında imzalanmıştır.

 

CUMHURİYET PANELİ AGAMEMNON’DA

Agamemnon salonunda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile gazeteciler Murat Ağırel, Timur Soykan ve Aytunç Erkin’in konuşmacı olduğu, “100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti” paneli düzenlenecek.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Agamemnon-Tunç, Soyer, ve, , 29, Ekim, Cumhuriyet, Bayramı.!?,
Yorumlar
Haber Yazılımı