BANDIRMA İLE KAVGA ETMEYİZ, YAPMA DİYORLARSA YAPMAYIZ
Haber
23 Temmuz 2022 - Cumartesi 01:39 Bu haber 2754 kez okundu
 
BANDIRMA İLE KAVGA ETMEYİZ, YAPMA DİYORLARSA YAPMAYIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Büyükşehir Meclisi'nde Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun ile yaşadığı sert polemik sonrası Bandırmalı gazeteciler ile EtUsta Resturantta yemekte biraraya geldi. Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki 203 dönemlük Askeri Çamlık ile ilgili geyiştirilen projeyi Bandırma istemiyorsa yapmayız dedi.(Balıkesir POLİTİKA)
Manşet Haberi
BANDIRMA İLE KAVGA ETMEYİZ, YAPMA DİYORLARSA YAPMAYIZ

Bu yılı “Bandırma yılı” ilan ettiklerini duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, halkın istememesi durumunda Askeri Çamlık için hedefledikleri projeden vazgeçebileceklerini söyledi.

Bandırma’da gazeteciler ile bir araya gelen ve eski ordudonatım projesi konusunda bilgi veren Yücel Yılmaz, “Bizim 5 düsturumuz var. Katılımcı belediyecilik, çevre dostu belediyecilik, kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik, hizmet belediyeciliği. Seçimden sonra ilçe belediyelerime siz bu 5 kalemde ihtiyaçlarınızı belirleyin stratejik plan yapalım dedik. Her ilçenin kendine göre ihtiyaçları var. Bandırma’nın en önemli sorunları ortaya çıktı. Biz geldiğimizde çöplüklerin yüzde 93’ü açıktaydı. Önceliğimiz bu çöplük alanları oldu. Buradaki sorun arıtma derin deşarj yapılıyor. Bandırma’nın bir kimliği ve kişiliği var. Büyükşehir bir medeniyet projesi. Büyükşehir her şeyin standardını yükseltiyoruz. Kaynakların kullanımı ve tecrübe paylaşımı kalkınmayı top yekun sağlıyor” dedi.

 

“OLDU BİTTİ GİBİ BİR TARZIM YOK”

Bandırma’nın sorunlarını belirleyerek hareket ettiklerini kaydeden Yılmaz, “Biz bütün ilçelerdeki fiyatı dengelemek için Bandırma’nın su maliyeti yüksek olduğu halde merkezle eşitledik. Su paramız size gitti dendiğinde çok büyük haksızlık yapılıyor. Su para getiren bir şey değil ve sürekli sübvanse edilmesi gerekli. Bandırma’nın gelirleri hiç düşmedi arttı. Bandırma’yı beraber dolaştık. Ne nereye gidiyor. Önce vahşi depolamayı kaldırdık, arıtmayı yapalım dedik. Arıtmayı 2019 Büyükşehir Belediyesi yönetimi yaptı. Su pompa sayısını artırdık yedek boru döşedik” dedi.

Eski ordudonatım alanına yapmayı planladıkları proje konusunda da bilgi veren Yılmaz, “Askeri alan bizden önce zaten gündeme geldi. İnsanların konuşurken sahayı görüp anlaması lazım. Bir ağaçlık bölge var ve bir de onun yanında çorak bölge var. İnsanların farklı amaçlarla gittiği bir yer. Buranın şehir hayatına kazandırılması ortak fikir. Biz bu konuyu iki kez konuştuk. Biz istiyoruz ki bir şey üretilsin. Orada çorak olan alan konut alanı. Bu taslak falan değil, bu projeyi Bandırma Belediyesi yaparak bize getirdi. Biz bir ağaca dahi dokunmadan planlama yaptık. Biz her gelip gittiğimizde hep bir oyalama oldu. Bizi üzen 2019 yılında konuşmuşuz, ankette her şey çıkmış, burayı hayata katın diye Bandırmalılar istemiş. Kendileri çizdikleri proje. Ben Tolga Başkan’a kızmıyorum ama sonuca gidememe gibi bir durum var. 20 yıl bir arıtmamı konuşulur? Biz Bandırma ile kavga etmeyeceğiz Bandırma yapmayın diyorsa yapmayız. Bu Bandırma’ya değer katacak, güzel bir mesire alanı kazandırıyoruz. Peyzajı ile güvenli, aydınlatmalı çok güzel bir yer yapacağız. Burada konut yeri de var. Orası insanların gittiği yaşadığı bir yer olsun. Tematik parkta da benzer şeyler  vardı. Büyükşehir Belediyesi kendi yerleriyle ilgili 1000’lik ve 5000’likleri yapabilir. Arkadaşlar geliyor gidiyor, bu planı ne zaman geçireceğiz diye hep sorduk. İnsanlar sonuç bekliyor. Ben Varşova’daydım beni aradı bunu gündeme alma;  sonra geldik. baktık ki STK’lar bir araya gelmiş yeşilime dokunma. Biz sizi projeye almadık mı aldık, ekipler toplanmadı mı, toplandı. Oldu bitti benim hiç tarzım değil.

 

 

Hiçbir belediye kendi kafana göre iş yaptın diyemez. Erdek SOS verdi. Tüm gücümüzle elimizden geleni yaptık, Tolga da destek verdi. CHP’nin birbirlerini ikna etme olayına biz meze oluyoruz. Kamuoyu desteğini almadan biz bir şey yapmayız. Dünya standartlarında bir yeşil alan yapılıyor ve çorak alana da konut olacak. Otel alanı falan bizim fikrimiz değil. Erdek bizim somut örneğimiz. Gidin bakın hiç oldubittiye getirdiğimiz bir şey olmuş mu? İlaçlama için 4 araç verdik. İlaç vereceğiz, yakıt desteği vereceğiz senin personeline eğitim de vereceğiz. Aracı her işinde kullanıyorsunuz ama ilaçlamayı da yapın. Aracın hareketleri belli araç hareket etmiş ama adam kendi kurbanını kesmeye gitmiş. Bunların hepsi bizde var. Bandırma Belediyesi bu işi önemsememiş tatile girmiş. Biz Bandırma’ya kötü bir şey yapmak istemiyoruz, buradan elde ettiğimiz kaynağı Bandırma’ya harcayacağız, bu gelen geliri Tolga ile de birlikte harcaya biliriz, dedik. Sen burada siyaset yapacaksın diye bize oldubittiye getiriyorsunuz denir mi? Bandırma halkının bir karar verme noktasına getirildi iş. Biz yanlış bir şey yapıyorsak yapmayalım ama güzel bir şey yapacaksak da engellemelerine izin vermeyelim. Uzlaşmacı bir şey çıksın istiyoruz. Biz Bandırma’da otopark sorununu çözmek istiyoruz. 5000’lik halletmek istiyoruz, belirli ölçüde sona gelindi. Bazı belediye başkanları vakti geçiriyor. Türkiye’ye paralel Bandırma’nın da gelişmesini istiyoruz. Bandırma Belediye Başkanının bizden bir şeyler istemesi, bizi zorlaması lazım. Arıtmayı yapacağız, limanı yapacağız, Sonkurşun’u yapacağız otoparkları yapacağız. Tolga’yla bizim problem yaşamamamız lazım. Meclis üyelerini düşürmesiyle başladı zaten bu negatif duruş. İdari Mahkeme durdurursa üyelikleri düşürmeyeceğim dedi. Meclis üyeleri benim yakın arkadaşım öyle bir şey yapmayacağım dedi. Benim üzerimde siyasi baskı var dedi. Baktık kendi inanmadığı şeyi en çok o savunuyor.” diye konuştu.(Balıkesir POLİTİKA)

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BANDIRMA, İLE, KAVGA, ETMEYİZ,, YAPMA, DİYORLARSA, YAPMAYIZ,
Yorumlar
Haber Yazılımı