İşte ihale süreci..!
Haber
16 Aralık 2021 - Perşembe 00:17 Bu haber 4229 kez okundu
 
İşte ihale süreci..!
Gönen kamuoyu ve başta CHP içerisinde uzun ve değişik tartışmalara neden olan Maplıcalar A.Ş.’nun açık arttırma usulüyle ihaleye çıkartılması kararı alan Başkan Palaz ve yönetimi, ihaleyi başarılı bir şekilde tamamlayarak, ihaleyi kazanmış Mutlular Grup’a işletmeyi törenle devretti..
Bölge Haberi
İşte ihale süreci..!

Gönen kamuoyunda işletmesi ve borçları yıllarca  polemik ve tartışma konusu olan jeotermal kaynaklarının kullanımı ve Kaplıcalar A.Ş. Belediye ve Kaplıcalar A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Palaz ve yönetiminin cesur kararı ve girişimleriyle  ilçede yeni bir dönemin kapılarını açmıştı. Gönen Kaplıcaları İşletmesi bünyesindeki oteller 2 Kasım 2021 tarihinde açık artırma usulü İhaleye çıkartılmış ihaleyi de Mutlular Grup kazanmıştı..

 

Yayınlanan ihale şartnamesi şöyleydi..

 

Sıcak suyun Gönen Belediyesinden alınmasının şart sunulduğu şartnamede ; suyun metreküp kullanım bedeli Tefe – Tüfe oranına göre artış gösterecek, 15 Milyon TL hava parasından 500 bin TL aylık kira bedeliyle 15 yıllığına yapılacak ihale şartnamesinde, Açık- Kapalı havuz, kabinli banyolar ve Hamam fiyatlarının belirlenmesinde ise Kaplıca Yönetim Kurulunun görüşünün alınması şart koşulmuştu.

 

Kiralama Maddeleri

 

1-) Gönen Kaplıcaları İşletmesi A.Ş.’nin malik ya da hissedar olduğu Balıkesir İli, Gönen İlçesi, Kurtuluş Mah., 17 pafta 45 ada 5-6-7-8-15-23 parsel sayılı taşınmazlar üzerinde kurulu bulunan; Yıldız Otel;150 Oda, 9.000,00 metrekare kapalı alan, Park Otel;57 Oda,, 1.700,00 metrekare kapalı alan, Güneş Otel;57 Oda, 2.700,00 metrekare kapalı alan, Yeşil Otel;72 Oda 2.400,00 metrekare kapalı alan tesis kapsamında turizm, işletmecilik ve termal asli faaliyetleri ve destek hizmetleri ile yönetim işlerinin sürdürüldüğü ana ve tali yapılar, kapalı ve açık alanlar, restoranlar, barlar, toplantı salonları, açık ve kapalı havuzlar, hamamlar, fitness centre, tedavi odaları, fizik tedavi ünitesi, ticari alanlar, kapalı ve açık otopark sahası, çocuk kulübü, tv oyun salonu, depo ve hizmet alanları, eğlence tesisleri, çim futbol sahası, çamaşırhane gibi yan hizmet üniteleri, alt yapılar, bahçeler, bitkiler ve ile tüm bunların her türlü bütünleyici parçaları, ayrıntıları, eklentilerini ve mezkur yerin bir otel ve kaplıca olarak işletilmesi için gerekli olan tüm tesisatlar ile bu otellerin ve eklentilerinin işletmesi 15 yıllığına kiraya verilecektir.

 

a-) Derman Otel sözleşmeye dahil değildir.

 

b-) 45 Ada, 15 Parsel’de bulunan Kaplıcalar Camii ve büfe nin bulunduğu alan bu parselden tefrik edilerek Gönen Kaplıcaları İşletmesi A.Ş. zilyetliğinde kalmaya devam edecektir.

 

2-) Aylık kira bedeli için yapılacak olan açık arttırma usulü ihale, 03.11.2021 Çarşamba günü saat:14:00’da Ömer Seyfettin Kültür Merkezi-GÖNEN adresinde, ihale komisyonu huzurunda gerçekleştirilecektir.

 

3-) Taşınmazların aylık kira bedeli 500.000,00 TL (beş yüz bin Türk Lirası) + KDV den başlayarak açık arttırma usulü ile belirlenecektir. Ayrıca ihale alıcısı tarafından15.000.000,00 TL (on beş milyon Türk Lirası) İşletme Devir ve Lisans Bedeli şartnamede belirtilen şekilde kiralayana ödenecektir.

 

4-) İhaleye ait şartname 02.11.2021 Salı günü mesai saati bitimine kadar Gönen Kaplıcaları İşletmesi A.Ş. (Yıldız Otel binası) muhasebe departmanından 25.000,00 TL (yirmi beş bin Türk Lirası) karşılığı satın alınabilir. (İhaleye katılmak için şartnamenin satın alınması zorunludur.)

 

5-) İhale teminat bedeli 250.000,00 TL (iki yüz elli bin Türk Lirası) dır.

 

6-) İhaleyi kazanan gerçek ya da tüzel kişi kira sözleşmesini imzalamaktan haklı bir sebebi olmaksızın cayar ise teminat bedelinin iadesini talep edemeyecek, bu bedel Gönen Kaplıcaları İşletmesi A.Ş.ye irat kaydedilecektir. ” açıklaması yapıldı.

 

İhaleyi Mutlular Grup kazandı

 

Kurtuluş Mahallesi 45 Ada 5-6-7-8-15 ve 23 parsel üzerinde kurulu 2 bin 400 metrekare kapalı alana sahip 72 odalı Yeşil Otel, 2 bin 700 metrekare kapalı alana sahip 57 odalı Güneş Otel, bin 700 metrekare kapalı alana sahip 57 odalı Park Otel ve 9 bin metrekare kapalı alana sahip 150 odalı Yıldız Otel için yapılan ihale sonuçlandı.

 

Açık artırma usulü yapılan ihale ile dünyaca ünlü Gönen Kaplıcaları bünyesinde bulunan Yıldız Otel, Güneş Otel, Park Otel ve Yeşil Otel ile birlikte açık havuz, kapalı kadın erkek hamamları bulunan termal kaplıcaların bulunduğu işletmelerin yeni işletmecisi belli oldu.

 

Gönen İlçesi Ömer Seyfettin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ihaleye, Zeki Gıda ve Mutlular Grup katılırken 500 bin TL + KDV kiralama bedeli ile başlayan ihaleyi, 970 bin TL + KDV kiralama ve 15 Milyon TL İşletme Devir ve Lisans bedeli ile 15 yıllığına Mutlular Grup kazandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İşte, ihale, süreci..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı