Ukrayna askerlerinde Nazi amblemleri.!
Haber
08 Mart 2022 - Salı 16:29 Bu haber 3578 kez okundu
 
Ukrayna askerlerinde Nazi amblemleri.!
Ukrayna’da sivil halk iki ateş arasında yaşam mücadelesi verirken neo-nazi grupların yanı sıra orduya bağlı askerlerin de nazi sambolleri taşıması tartışma yaratıyor.
Dünya Haberi
Ukrayna askerlerinde Nazi amblemleri.!

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının ardından dünya basını bu ülkeye doluştu. Ukrayna’dan hergün yüzlerce fotoğraf ve video geliyor. Ukrayna yönetimi Rusya’nın sivilleri hedef aldığını iddia ederken, Rusya, Ukrayna’daki neo-nazi grupların sivillerin tahliyesine izin vermeyerek onları canlı kalkan yaptığını iddia ediyor. Ukrayna yönetimi ve Batılı müttefikleri ise neo-nazi suçlamasını kabul etmiyor.

Son olarak Ukraynalı Foto muhabiri Anastasia Vlasova’nın sivillerin tahliyesine yardım eden Ukrayna askerinin fotoğrafı basında yer aldı ancak askerin üniformasındaki bir işaret dikkat çekti.

Ukrayna askeri göğsünde neo-faşistlerin simgelerinden olan “kara güneş” sembolünü taşıyordu.

Ukrayna’daki diğer aşırı sağcı grupların Nazi simgelerine olan merakı bilinse de üniformalı askerlerin bu simgelere yatkınlığının yeni olmadığı biraz araştırınca ortaya çıktı.

Nazi partisi elebaşlarından Heinrich Himmler tarafından tasarlanan “Kara güneş” sembolünün “SS” sembolüyle benzerliği dikkat çekiyor ve bazı satanist gruplar tarafından da kullanılıyor.

Ukrayna’da faaliyet gösteren aşırı sağcı Azov Taburu da Nazi sambollerini kullanmaktan çekinmiyor.

 

CAMİ SALDIRGANI DA O SEMBOLÜ KULLANMIŞTI

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde 2 ayrı camiye yaptığı silahlı saldırıyla 51 Müslümanı öldüren ve akabinde ömür boyu hapis cezası alan Brenton Tarrant, ekipmanında bu nazi sembolünü kullanmıştı.

Saldırganın tüfeğinin üzerinde Türklerle savaşan Hıristiyan komutanların isimleri yazılmıştı.

Brenton Tarrant’ın saldırıdan saatler önce yayınladığı çevrimiçi bildirinin kapağında da “kara güneş” sembolü yer almıştı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ukrayna, askerlerinde, Nazi, amblemleri.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı