Başkan Tosun: Bu makam ateşten gömlek ama.!
Haber
16 Nisan 2022 - Cumartesi 02:58 Bu haber 2675 kez okundu
 
Başkan Tosun: Bu makam ateşten gömlek ama.!
Gazeteci Engin Arıcan ile Mustafa Yamaner'in Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun ile gerçekleştirdiği söyleşiye devam ediyoruz.
Bandırma Haberi
Başkan Tosun: Bu makam ateşten gömlek ama.!

-Sn.  Tosun, geçmiş yıllarda belediye başkanğına seçilmiş bir çok isim, “nereden oturdum buraya ben kardeşim. Öyle bir kent ki oturmadan anlayabilmek mümkün değil, ateşten gömlek...Bu makam  ne aile huzurumuzu bıraktı ne de sağlık” diyerek isyan ettiklerini  anımsıyorum . Siz belediye başkanı  seçilmeniz sonrası  ne yaşıyorsun başkanım?

 

-“Ben keyif alıyorum gerçekten. Çok önemli bir makam. Vatandaşlar seni seçiyor bu makama getiriyor. Genç, dinamik, çalışkan, özverili vs., diyerek vatandaşın derdi ve beklentileri büyük doğal olarak. Ateşten gömlek. Vereceğiniz karar, olumlu da olabilir, olumsuz da olabilir. Bu gün şu yolu trafiğe açıyorum dediğiniz zaman oradaki esnaf çok hoşlanıyor ve seviniyor da olabilir, diğer tarafı da trafiğe kapattığınız zaman bu sefer de oradaki esnaflar da ‘nasıl kapattın bizim yolumuzu trafiğe’ diyerek hoşnut olmayabiliyorlar. O yüzden vereceğiniz kararları çok ciddi şekilde ince eleyip sık dokuyup etrafınızla paylaşıp almanız gereken kararlar.. Toplumu, aldığınız kararların içine mutlaka katmanız gerekiyor. Tabi ki geceniz yok, gündünüz yok. 7/24 hareket halindesin. Birinin kedisi dama kaçsa seni arıyorlar, çöpü alınmasa seni arıyorlar doğal olarak. Özellikle bizim başkanlığa geldiğimiz dönem itibariyle sosyal medyanın da aktif olarak kullanılması ile birlikte herkes sosyal medyadan da isteklerini, taleplerini, şikayetlerini bize ulaştırıyor.

- Bu arada sn.Başkan, belediye bünyesinde bir çağrı merkezi birimi oluşturdunuz. Bu konuda da bilgi verir misiniz?

 

‘BENİM ELİMDE ARTIK ÖLÇÜLEBİLİR BİR BELEDİYE VAR.

BANDIRMA’NIN ARTIK 7/24 BİR ÇAĞRI MERKEZİ VAR; 444 7 105.!’

 

“Mesela, ben Bandırma tarihinde ilk defa çok güzel bir şey yaptım; Bandırma’nın artık çağrı merkezi var. Beni arayıp bir işi yaptırmanızdan Çağrı Merkezini arayıp o işi yaptırmanız daha çabuk oluyor. Çünkü orada bir kontrol mekanizması var artık.

 

444 7 105 No’lu telefon hattını kurduk. 10,5’tan esinlendik. Arkadaşlar Profesyonel Çağrı Merkezi eğitimlerini aldılar. Konuşmalarını, hitap şekillerini öğrendiler. Vatandaş 444 7 105 Çağrı Merkezini aradığı zaman karşılıklı olarak sesler kaydediliyor. Vatandaşa nasıl davranılıyor, iyi mi davranılıyor, vatandaşın talepleri, istekleri ne, hepsi kaydediliyor. Aradığınızda telefonunuz kaydediliyor sisteme, hangi mahallede oturuyorsun, yazıyorlar, hangi caddede oturuyorsun, yazıyorlar, hangi apartman vs. hepsi kaydediliyor. ‘Buyrun efendim, probleminiz nedir’ diye soruluyor, hemen size bir sayfa açılıyor. Örneğin, sokak hayvanları ile ilgili probleminiz var, ‘benim evimin önünde kedi var, köpek var’ hemen not düşülüyor, o mahalle, o cadde, o sokak vs. size hemen bir mesaj geliyor; ‘talebiniz sisteme alınmıştır, ilgili müdürlüğe gönderilmiştir’. Talep hemen ilgili müdürlüğe gönderiliyor. İlgili müdürlüğün önüne düşüyor. Her müdürlüğün kendi gerçekleştirme oranları var. İlgili müdürlük sorunu çözdüğünde, ‘biz oraya ekipleri gönderdik, sorunu çözdük’  şeklinde mesaj gönderiyor. Size de, ‘ekibimiz şu saatte, şu tarihte, adrese gelip, kediyle, köpekle vs. ile ilgili problemleriniz çözüme ulaşmıştır’ şeklinde bilgilendirme mesajı geliyor. Geri bildirimleri oluyor. Gitmediler mi, bu sefer Çağrı Merkezindeki sistem kapanmıyor, bu adresteki, bu soruna gidilmedi şeklinde uyarı veriyor sistem. Bunun sayesinde de mahalle mahalle, cadde cadde elinizde bir data oluşuyor. Şu ana kadar bu sistem kurulalı beri, incelemek için raporları aldım, toplamda 971 tane çağrı gelmiş, 971 çağrının 803 tanesi sonuçlanmış. Bunun 168 tanesi bekliyor. Neden bekliyor?  -İşte efendim, asfalt çıkartamadık, yan yattı, çamura battı vs... Hayır kardeşim, asfalt çıkaramadıysan vatandaşı arayacaksın, şu tarihte biz sizin işinizi halledeceğiz diye mesaj göndereceksin! 82,7 sonuçlanma yüzdesi var. Şu an. Ölçebiliyorsunuz artık, herşey ölçülebiliyor Belediyede. Neler istemiş insanlar bakınız hepsi bu raporlarda; Sosyal Yardım İşleri, Fen İşleri, Zabıta, Temizlik, Park Bahçeler, Bilgi İşlem, Basın Yayın, Özel Kalem Müdürlüğü... Vatandaşın müdürlüklerden istediklerinin hepsi sayı sayı, yapılıp yapılmadığı ile ilgili hepsi kayıtlı. Mahalle mahalle hepsi ayrıntılı bir şekilde kayıt altında. Hangi mahallenin ne talepte bulunduğu listeli halde kayıtlı. Benim elimde artık ölçülebilir bir Belediye var. Ben şimdi gittiğim mahallede örneğin park bahçelerde kesilen ağaç mı var, kim şikayet etmiş, hemen bağlayın diyorum o vatandaşın telefonuna, ‘merhaba, ben Belediye Başkanınız Tolga Tosun, şu tarihte kesilen ağaçlarla ilgili şikayetiniz olmuş, sorunun çözümü ile ilgili memnun musunuz vs.’ konuşuyorum. Vatandaş da ilgiden memnun kalıyor. Hem personeli denetliyorum, hem sorunun çözümünü.

 

Kalder Kurumsallaşma sürecinde ilk defa Belediye kendi bütçesini kendi daire müdürleri ile beraber yaptı. Herkesin taahhütleri var. Benim seçim beyannameme göre taahhütleri var. Benim seçim dönemimde söylediğim şeyler var, onlar da buna göre kendi planlamalarını oluşturuyorlar. Önümüzde bir tablo var artık. Vaatlerimizi gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirdiklerimiz var, gerçekleştireceklerimiz var. Üç senenin iki senesi pandemiyle geçti.

 

Pandemi dönemi önemli ve  Bandırmalı’lar üç yıllık iktidarımızın  ilk aylarından  başlayarak yaklaşık iki yılını içine almış tüm ülkeler ve ülkemiz için bir felaket olarak kabul edilen, on binlerce insanın yaşamına mal olmuş pandemi ile mücadele sürecini de  unutmamalılar. Çünkü, ciddi şekilde, kimse evinden çıkamadı. Tarihte ilk defa 3 ay, 4 ay belediye meclisi toplanamadı.. Personel dönüşümlü çalıştı. Çalışma saati düştü, personel yarı geldi, yarı gitti. Ona rağmen, bütün Devletin kurumlarına, Kaymakamlığından, hastanesine, okullarına, camisine, pandemiyle ilgili önlem anlamında ne gerekiyorsa, dezenfektanlar, ilaçlama vs. yaptık. Sosyal yardımlarda bulunduk. Vatandaş üç yıllık hizmet dönemimizi d eğerlendirirken  onu da göz önüne almalı. "

Kaynak: Editör:
Etiketler: Başkan, Tosun:, Bu, makam, ateşten, gömlek, ama.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı