Oyun aynı oyun.!
Haber
25 Şubat 2022 - Cuma 18:06 Bu haber 8131 kez okundu
 
Oyun aynı oyun.!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan yazdı...
Bandırma Haberi
Oyun aynı oyun.!

Karadeniz’de kar sahilimizde Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş ve Rusya’nın askeri işgalinde 2.günü yaşıyoruz.

Farkında mısınız.!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal gerekçelerini Putin açıklarken; ortada ‘tarihsel’ açıdan Ukrayna diye egemen bir ülke olmadığını, tarihsel olarak Ukrayna halkının Rus milletinin ayrılmaz bir parçası olduğunu, Ukrayna’daki Rus vatandaşlarına uygulanan soy kırıma müdahale etmek ve Ukrayna’dan yükselen yardım çığlıklarına yanıt vermek için Batı’nın Rusya’ya askeri müdahaleden başka seçenek bırakmadıklarını söyledi.

Putin’in öne sürdüğü ‘tarihsel’ ve ‘demografik’ gerekçeler bize hiç yabancı değil. Belleğinizi biraz zorlayın ve tarihsel açıdan anılarınızı, bilgilerinizi biraz tazeleyin.

Yunanlılar’ın, ‘megola İdea’sı ve ‘Bizans’, ’Büyük Yunanistan’, ‘Helen İmparatorluğu’,  gibi gerçek olmayan hayallerin peşine takılıp 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgali ile başlayan Anadolu’da ‘bizim olanı almaya geldik’ düşüncesiyle  içine sürüklendiği maceranın bir felakete dönüşmesinin karanlık, kirli ve kanlı oyunlarına millet olarak bizlerde tanık olup, yaşamadık mı? Başta İngiltere olmak üzere İtilaf Devletleri Fransa ve İtalya, Osmanlı’ya karşı yine ‘tarih’ ve ‘demografik’ yapı üzerinden yalan yanlış ve sahte ‘bilgiler’ ve  ‘belgelerle’ uluslararası kamuoyuna dönük algı operasyonlarıyla Yunan’ı tepe tepe kullanıp, hayallerini okşayıp, kışkırtıp Anadolu’nun üzerine salmadı mı, beslemedi mi? Ya Trakya’nın ve Ege’deki adalarımızın başına gelenler? Hala diri tutulmaya çalışılan SEVR hülyaları ve dün ASALA ve bugün yıllarca taşeron PKK/YPG üzerinden   Anadolu’nun parçalanmasına yönelik terör faaliyetleri… Hangisini sıralayalım..!?

Fazla öteye de gitmeye gerek yok..!

Ya Yunanistan’ın Kıbrıs’ta EOKA ile sahnelediği  karanlık, kirli ve kanlı oyun..! Ya kardeş  Azerbaycan’ ’ın Dağlık Karabağ’da  tanık olup, yaşadıkları..

Dünün sömürgecileri, günümüzün emperyal Küresel Efendileri ABD ve İngiltere ‘tarih’ üzerinden, etnik yapımız ve mezhepler üzerinden oyun kurmaya çalışıyor. Bunun panzehiri; ulusal birlik, beraberlikle silahlı kuvvetleri ve ekonomisiyle güçlü Türkiye’nin yaratılması değil mi?

Kaynak: Editör:
Etiketler: Oyun, aynı, oyun.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı