Susurluk'ta İyi Parti'den AK Parti'ye operasyon.!
Haber
15 Şubat 2022 - Salı 11:22 Bu haber 2303 kez okundu
 
Susurluk'ta İyi Parti'den AK Parti'ye operasyon.!
Devamsızlık gerekçesiyle üyeliği düşürülen AK Partili Susurluk Belediye Meclis Üyesi İbrahim Dürmüş’ün durumunun yeniden görüşülmesi için araştırma komisyonu kurulması talep edilmişti. CHP ve İYİ Partili üyeler, bunun zaman kaybı olacağı gerekçesiyle reddetti. İYİ Partili Belediye Başkanı Nurettin Güney, oylamada Cumhur İttifakı ile aynı yönde oy kullandı. Hakkında bir komisyon kurulması talebinin görüşüldüğü olağanüstü toplantıda üyeliği düşürülen İbrahim Dürmüş meclis sıralarında oturdu.
Bölge Haberi
Susurluk'ta İyi Parti'den AK Parti'ye operasyon.!

MECLİS toplantılarına devamsızlığı nedeniyle üyeliği oy çokluğuyla düşürülen AK Parti Susurluk Belediye Meclis Üyesi İbrahim Dürmüş’ün durumu olağanüstü Meclis toplantısında bir kez daha ele alındı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen mütalaanın da tartışıldığı Susurluk Belediye Meclisi’nde, İbrahim Dürmüş’ün durumunun daha detaylı olarak incelenmesi için bir araştırma komisyonu kurulması talebi değerlendirildi.

AK Parti Grubu’nun bakanlık mütalaası ve belediye kanunundaki ilgili maddeler doğrultusunda, İbrahim Dürmüş’ün adaylığının düşmemesi yönündeki ısrarının devam ettiği olağanüstü toplantıda, üyeler arasında zaman zaman sözlü sataşmalar da yaşandı. CHP ve İYİ Parti gruplarının, komisyon kurulmasına gerek olmadığı, meclis için bunun zaman kaybı olacağı, önceki meclis toplantısında alınan kararın geçerli olması gerektiği şeklindeki görüşüne, AK Parti ve MHP’li üyeler karşı çıktı.

Bu arada İYİ Partili Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, İbrahim Dürmüş için bir araştırma komisyonu kurulması gerektiğini savundu. Güney, “yanlış bir karar verilmeden, kimsenin olumsuz bir durum yaşamlaması düşüncesiyle kendimize bir şans daha verelim, komisyon kuralım, derinlemesine inceleyelim” şeklinde konuştu.

Güney’in komisyon kurulması talebine karşın, CHP ve İYİ Partili üyeler ret oyu kullandı. Güney, AK Parti Grubu ile birlikte komisyon kurulmasına ‘evet’ dedi.

Millet İttifakı’nın oy çokluğuyla bir komisyon kurulması talebi reddedildi.

Dürmüş ve AK Parti grubunun konuyu yargıya taşıyacağı belirtiliyor.

 

 

OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISINDAN NOTLAR

AK Partili İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliği bir önceki toplantıda düşürülmüştü. Dürmüş, kendisi için yapılan olağanüstü toplantıda yine meclis sıralarında oturdu.

Kendisi hakkında bir araştırma komisyonu kurulması için yapılan toplantıda, İbrahim Dürmüş’ün tüm gelişmeleri sessizce izlemeyi tercih ettiği gözlendi.

CHP’li Meclis üyesi Murat Kula, Dürmüş’ün üyeliğinin düşürülmesi sonrasında AK Parti’ye yakın bazı gazetelerde kendileri aleyhinde yapılan çeşitli yayınlara tepki gösterdi.

Bu arada AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı’nın, Dürmüş’le ilgili meclis kararından hemen sonra CHP ve İYİ Parti gruplarını hedef alan açıklamaları da olağanüstü toplantıda gündeme geldi. İYİ Partili Ömer Öztürk, “bizimle ilgili söylediklerini Yavuz Subaşı’na aynen iade ediyorum” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Belediye Başkanı Nurettin Güney’in kendi grubunun ‘ret’ tavrına karşılık komisyon kurulması talebine ‘evet’ demesi kafaları karıştırdı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Susurluk'ta, İyi, Parti'den, AK, Parti'ye, operasyon.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı